Oppgraderer Hærland skole

 
Oppgraderer Hærland skoleBildet: Hærland skole står foran en større renovering nå. Foto: Indre Østfold kommune
AKTUELLE PROSJEKTER: Indre Østfold kommune inviterer til konkurranse om bygningsmessig og teknisk renovering av Hærland skole.

Av Bjørn Laberg

Hærland skole i Indre Østfold kommune skal rehabiliteres. Det skal bygges et nytt tilbygg med et nytt klasserom, samt møterom og kontorer for ansatte ved skolen. Tilbygget tilknyttes den eksisterende bygningsmassen. Eksisterende dusj- og garderobeareal for elever og ansatte skal renoveres. Det skal etableres fire nye grupperom i tilknytning til fire av de eksisterende klasserommene. Det skal ombygges andre rom, som toalett, bibliotek og lager. 

Litt fra VVS-delen av prosjektet:

• Nytt sanitæranlegg (rørføringer, VVB og sanitærutstyr) for hele bygningen bortsett fra eksisterende utstyr som blir gjenbrukt enkelte steder og tilknyttet nye rør. 

• Det skal etableres en brønnpark som skal benyttes som energikilde om vinteren, og til frikjøling om sommeren. Antall brønner dimensjoneres slik at det dekker effektbehovet til frikjøling. Det er foreløpig estimert 14 brønner med 200m dybde. Nøyaktig antall brønner, samt dybde og utforming av brønnparken foretas i prosjekteringsfase.

• Vannbårent varmeanlegg med radiatorer som varmeavgivere, gulvvarme for dusj- og garderobeareal, samt varmepanel i tak i gymsal. Styres med temperatursensor eller CO2- og temperatursensorer. Varmeanlegget skal dekke oppvarmingsbehovet til hele bygningen.

• Ventilasjonsanlegg med behovsstyrte luftmengder, styrt av CO2- og temperatursensorer. Varme- og kjølebatteri i aggregat. Ventilasjonsanlegget benyttes for å dekke kjølebehovet for hele bygningen.

• Det skal utelukkende benyttes frikjøling fra energibrønnpark for å dekke kjølebehovet til bygningen. Det forutsettes at varmepumpen kan brukes om sommeren for å forvarme tappevann og eventuelt gulvvarme ved behov.

• I tilknytning til VVS-installasjonene, skal det tilbys automatikkanlegg for styring, overvåkning og regulering av ventilasjons-, sanitær- og varmeanleggene samt signaler fra diverse el.anlegg. Automatikkanlegget skal være basert på autonome DDC-undersentraler. All kommunikasjon mellom systemene skal gå på BACnet IP

• Luftbehandlingsggregatene skal plasseres i tekniskrom. To aggregater plasseres på individuelle tekniskrom på loft, og ett i kjeller. Aggregatene leveres med lydfeller, luftfilter, roterende gjenvinner, varme- og kjølebatteri og intern automatikk. Anlegget skal være behovsstyrt (DCV), og luftmengdene reguleres av CO2- og temperatursensorer i alle rom hvor det forventes variert bruk (undervisnings-, gruppe-, personal- og møterom, kontorer, bibliotek, sløyd, skolekjøkken, SFO, gymsal). Anlegget skal i tillegg ha tidsstyring for nattsenking når bygget ikke er i bruk på kveldstid, i helger og i ferier. Tilluftstemperaturen skal være utekompensert.

Tiltakshaver: Indre Østfold kommune
Tilbudsfrist: 19. september 2022

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår