Ønsker tilbud på varmeprosjekt i Nittedal

 
Ønsker tilbud på varmeprosjekt i NittedalIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Nittedal Eiendom KF innbyr til åpen anbudskonkurranse på utvidelse av varmeanlegg på Li hallen.

Av Bjørn Laberg

Varmeleveransen for skolens arealer fra varmesentralen er en væske/vann varmepumpe, og spissvarmekilden er en el-kjel. 
I 2021 ble det byttet et stort ventilasjonsaggregat med væskegjenvinner i hovedbygningen. De to nye ventilasjonsaggregatene som ble installert har integrerte varmepumper, noe som gir varmepumpen i varmesentralen overskuddskapasitet.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Overskuddskapasiteten skal benyttes for oppvarming av Li-hallen. Rør av typen Ecoflex ligger i bakken fra før og ble benyttet for å veksle ut spisslast ved behov fra en fjernvarmeleverandør. I 2020 ble det installert en el-kjel i varmesentralen for å være uavhengig av fjernvarmetilskudd.

• Rørene i bakken er trukket inni Li-hallen, men tilkoblinger og rørføringer er ikke utført. Varmeanlegget i Li-hallen i dag har el-kjel som eneste oppvarmingskilde, denne skal kun benyttes som spisslast ved behov etter utvidelsen.

• Varmetilførselen fra varmepumpen i varmesentralen skal ha prioritet for oppvarming av skolens arealer. Dette betyr at tilkoblingen til Li-hallen skal opphøre ved lave utetemperaturer som medfører tilskudd av spisslast.

• Pumper, motorventiler og følere skal visualiseres og styres i kommunenes toppsystem (SD-anlegg) som er levert av EM systemer. All tilkobling til SD-anlegg skal medtas i tilbudet.

• Det skal leveres opsjon på installasjon av tørrkjøler på brine-siden av varmepumpen i varmesentralen. Tørrkjøleren har Nittedal kommune og må flyttes fra Rådstua (ved Nittedal Rådhus) til varmesentralen. Tørrkjøleren skal plasseres på taket til varmesentralen. Ved høyere utetemperaturer enn +̊8 ̊C skal væsken fra varmepumpen sirkulere over tørrkjøleren før væsken videre blir distribuert til brønnene.

Tiltakshaver: Nittedal kommune
Tilbudsfrist: 15. august 2022

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår