Oslo kommune har valgt leverandør til Ny vannforsyning Oslo

 
Oslo kommune har valgt leverandør til Ny vannforsyning OsloFoto: Gaute Fossum
Oslo kommune har valgt Brødrene Dahl som leverandør av teknisk kompetanse, rør og rørdeler til prosjektet Ny vannforsyning Oslo.

Én vannkilde (Maridalsvannet) og ett vannbehandlingsanlegg (Oset) forsyner i dag 90 prosent av Oslos befolkning med drikkevann. Prosjekt Ny vannforsyning Oslos overordnede mål er å sikre Oslo kommunes befolkning en tilfredsstillende drikkevannsforsyning, også ved svikt i vitale deler av forsyningssystemet.

– Prosjektet er teknisk krevende med omfattende rørleveranser av store dimensjoner. Vår divisjon for vann- og miljøteknikk har sammen med underleverandører lagt mye ned i et solid anbud. Det ga oss tillitt i Oslo og vi har nå signert vår største kontrakt noensinne, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo i Brødrene Dahl, Norges ledende tekniske handelsbedrift.

Kontraktspart er Oslo kommune Vann- og avløpsetaten som tiltransporterer kontrakten til JV AF Ghella ANS.

Oslo bygger et vannbehandlingsanlegg på Huseby basert på råvann fra Holsfjorden ved Vefsrud i Buskerud. Byen vil få to uavhengige vannforsyninger, hver med tilstrekkelig kapasitet til å dekke hele byens behov.

I tillegg bygges det nye hovedvannledninger som skal føre drikkevann fra Huseby og inn til byens driftsnett, samt en ny vannledning fra Oset til Disen/Sinsen og beredskapsbassenger på Trosterud øst i byen. 

Til dette skal Brødrene Dahl blant annet levere 24 kilometer duktile rør. Duktilt rør er et støpejernsrør med ulike tilsetninger for korrosjonsbeskyttelse og fleksibilitet. Dimensjonene blir med diameter på opptil 2000 mm (2 meter), med hovedleveranse på 1500 mm (1,5 meter). Leveransene vil pågå fra 2025 til 2027.

Torje Dalen er divisjonsleder for denne type omfattende prosjekter i Brødrene Dahl. Han forteller at kontrakten med Oslo kommune inkluderer bistand til entreprenør med tekniske løsninger. Dette kan for eksempel være tilknyttet intransportering av rør i tunnel, fundamentløsninger og på kapping og montering.

– I slike prosjekter legger vi stor vekt på å samhandle nært med entreprenørene og tilføre teknisk og logistikkmessig kompetanse. I anledning denne leveransen gjør vi også omfattende tilpasninger ved vårt sentrallager på Langhus for å sikre god vareflyt, sier Torje Dalen, divisjonsleder prosjekt/KAM i Brødrene Dahl.

{forslag til bildetekster} – Vi har vunnet tillit og vår største kontrakt noensinne fra Oslo kommune, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo i den tekniske handelsbedriften Brødrene Dahl.  

Brødrene Dahl skal levere teknisk og logistikkmessig kompetanse tilknyttet rørleveranser til Ny vannforsyning Oslo. Rørene har diameter på opptil to meter og seks meters lengde.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår