Sammen om lønnsom automatisering

 
Sammen om lønnsom automatiseringBildet: Henning Iversen, daglig leder EcoGuard Norge (t.v.) og Magnus Babsvik, daglig leder Solibo
Solibo og EcoGuard går sammen om å helautomatisere avregning og fakturering av vann og energi for borettslag og boligsameier i et marked preget av høye kostnader.

For større sameier og borettslag utgjør dette en besparelse på 200.000 kroner pr år, for noen til og med mer.

Med denne nylanseringen blir EcoGuard og Solibo de første i markedet til å helautomatisere prosessen ut mot beboerne i boligselskaper. Avregning av vann, fjernvarme og el-billading har frem til nå vært manuelle og kostbare prosesser for borettslag og sameier. De fleste borettslag og sameier har kun avregning en gang pr år. Dette har EcoGuard og Solibo gått sammen om å løse.

Presis måling og fakturering

Ved å integrere EcoGuard sin teknologi i Solibo sin boligplattform, Solibo Home, får beboerne fakturaer basert på sitt faktiske forbruk knyttet til for eksempel vann, oppvarming og elbillading, målt på en månedlig basis, akkurat som man gjør med strøm. Dette gir kundene et forhold til sitt eget forbruk og forutsigbarhet på hva som kommer på neste regning.

- Vår visjon er å lede borettslag inn i en fremtid der presis måling og fakturering av vann og varme skaper, ikke bare effektive, men også en bærekraftig og individuell opplevelse av ressursbruk – fordi hver dråpe og hver varmegrad teller, sier Henning Iversen, daglig leder EcoGuard Norge.

En etterspurt tjeneste

- Vi opplever allerede stor etterspørsel fra kunder og potensielle kunder som ønsker å benytte seg av denne løsningen, sier Magnus Babsvik, daglig leder i Solibo.

Markedet har sett seg lei på tungvinte og dyre manuelle avregningsprosesser som et resultat av akonto beløpene som må avregnes, dette utgjør store summer i løpet av et år for boligselskapene. Løsningen vi sammen lanserer er både tids- og kostnadsbesparende for kunder og oss som forvalter, fortsetter Babsvik.

Åpent for alle

De fleste energimålere har teknologien i seg, også fra andre leverandører enn EcoGuard, men de lar ikke kundene bruke dataen til å spare kostnader gjennom åpne API-er. Den gode nyheten er at EcoGuard kan ta over avlesning fra de aller fleste målere, også de som de ikke er installert av EcoGuard selv. EcoGuard tar seg av overgangen og dersom boligselskapet ikke skulle ha målere er dette noe de bistår med å installere.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår