- Sterk ordreinngang og økt nettoomsetning

 
- Sterk ordreinngang og økt nettoomsetningBildet: Tore Bakke administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Erik Burås / Bravida Norge
Kvartalsmessig kan Bravida-konsernet vise til en liten økning i ordreinngangen innen både service og installasjon, samt 2 prosent økt nettoomsetning.

Det siste året økte nettoomsetningen med 12 prosent og EBITA økte med 2 prosent.

– Det er svært gledelig å kunne foreslå et høyere utbytte til våre aksjonærer i et utfordrende marked. Økningen er motivert av en økt ordreinngang på 25 prosent, stabil servicedrift og forbedret kontantstrøm, sier Mattias Johansson, konsernsjef i Bravida, og fortsetter:

– I tråd med våre forventninger økte nettoomsetningen med to prosent. EBITA-marginen ble derimot negativt påvirket, fremfor alt på grunn av tapsgivende prosjekter i tre regioner i den danske virksomheten.

Markedet er fortsatt usikkert, og Bravida vil fortsette å strengt følge vår «margin før volum-policy». Vi vil dra nytte av vår ekspertise innen infrastrukturprosjekter, der etterspørselen fortsatt er sterk. Våre investeringer innen energieffektiviseringstjenester og løsninger, blant annet byggautomasjon som nå overstiger 1 milliard SEK i årlig inntekt, bidrar også. I tillegg vil vi fortsette å supplere vår organiske vekst med vår velprøvde oppkjøpsstrategi. Mattias Johansson kommenterer videre:

– Nettoomsetningen økte med to prosent og den organiske veksten minket med 2 prosent, som var i tråd med tidligere vurderinger. Jeg vil påpeke at vi fortsatt har organisk vekst i både Sverige og Norge og at den totale serviceomsetningen som utgjør 48 prosent av vår omsetning holder seg stabilt. I tillegg økte ordreinngangen med 25 prosent.

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, oppsummerer fjerde kvartal av 2023, og hele fjoråret slik: 
– Det er svært gledelig at vi til tross for krevende tider i byggebransjen hadde en veldig fin omsetningsvekst både i siste kvartal og totalt i 2023 og hvor vi i tillegg greide å øke EBITA med 27 %, 13% for 2023 samlet. Vår servicevirksomhet fortsetter, i tråd med strategien vår, å vokse, og service utgjorde i fjerde kvartal 52% av omsetningen. Nettoomsetningen vår økte med 4 % i kvartalet, 10 % totalt i 2023.

– I desember overtok Bravida eierskapet av Thunestvedt Konsern. Selskapene i Thunestvedtkonsernet har en serviceandel på over 60 %, og med oppkjøpet har vi vokst med nesten 400 medarbeidere. Vi har styrket vår posisjon på Vestlandet, der vi nå er den største aktøren innen service og installasjon.

– Oppsummert har vi prestert bra i et krevende kvartal og et krevende år i byggebransjen. Vi er godt posisjonert for fremtiden med høy grunnbemanning, høy serviceomsetning, økt tjenestetilbud og en solid ordrereserve, avslutter Tore Bakke.

Se Bravida-konsernets samlede kvartalsrapport for 4. kvartal 2024 her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår