Skanska vant Ahus-kontrakt

 
Skanska vant Ahus-kontraktBildet: Fra kontraktsigneringen torsdag 23. juni. Foto: Anne Wikdahl Haga, Ahus
AKTUELLE PROSJEKTER: Torsdag 23. juni signert Skanska kontrakten om å bygge prosjektet "Samling av psykisk helse Nordbyhagen" (PHN), med Akershus Universitetssykehus HF.

Med på teamet er de dyktige konsulentene i Nordic Office of Architecture og Norconsult. Prosjektet vil bli gjennomført som totalentreprise med integrert samhandling, der forprosjektfasen starter i august.

- Vil gi gode rammer for psykisk helsevern

- Prosjektet PHN er et viktig prosjekt i utviklingen av Ahus, hvor målet er å levere et framtidsrettet og moderne psykiatrisk helseverntilbud for befolkningen i regionen. Vi er glade for at det i dag er inngått en kontrakt med Skanska som er med på å sikre framdrift og kvalitet i byggeprosessen, sier Morten Løkken Bendiksen, leder for prosjektstyret i Akershus Universitetssykehus HF.
 
- Det er svært tilfredsstillende å bli valgt til å være med videre til gjennomføring av et prosjekt der vi allerede i skisseprosjektet har fått være med å utvikle gode løsninger for bruken av anlegget. Et anlegg som vi tror både pasienter og ansatte vil kunne trives godt i, og som vil bidra til å gi gode rammer for psykisk helsevern i regionen, sier Anders Lager, som representerer konsulentene i Nordic og Norconsult.

Oppdraget Skanska nå har signert består av forprosjekt og bygging av nybygg døgnsenter for voksenpsykiatri, som skal tilknyttes eksisterende bygninger, samt dag- og døgnsenter for barne- og ungdomspsykiatri. Videre er det opsjon på et parkeringshus som skal legges under bakken.
 
Ser fram til godt samspill

- Vi er glade for å skulle gjennomføre nok et viktig sykehusprosjekt. Skanska har gjennom flere prosjekter vist at vi besitter den unike kompetansen som kreves for å bygge så komplekse bygg som sykehusbygg er. Vår erfaring har vist at samspill bidrar til å sikre rett kompetanse fra start, i tillegg til at vi sikrer en god dialog mellom alle parter. Både NPK i Kristiansand og Tønsberg sykehus er eksempler på sykehusprosjekter der åpen dialog hele veien har vært nøkkelen til suksess. Sammen skal vi skape det beste sykehuset vi kan for Ahus, og jeg er overbevist om at PHN vil bli et flott prosjekt. Jeg gleder meg til samarbeidet, sier konserndirektør for Skanska Bygg, Tor Arne Midtskogen.

- Vi er svært fornøyde med å bli valgt som samspillsentreprenør for dette spennende og viktige prosjektet, og vil også takke byggherren for tilliten til at dette er en samarbeidsform vi behersker godt. Vår erfaring, etter gjennomføringen av mange samspillsprosjekter, er at nøkkelen til gode prosjekter ligger i et tett samarbeid allerede fra tidlig fase. Vi ser frem til å ta fatt på utfordringen og gjennom et godt samspill skape «mest sykehus for pengene», sier regiondirektør i Skanska, Terje Nyborg Olsen.

Bildet: Planlagt inngangsområde på PHN. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture / Norconsult

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår