Solid 2021-resultat for Dahl Optimera

 
Solid 2021-resultat for Dahl OptimeraBildet: Asbjørn Vennebo, konsernsjef i Dahl Optimera Norge. Foto: Dahl Optimera Norge
- Til tross for urolige markedsvilkår, har konsernet i 2021 levert solide resultater, samtidig som vi har gjennomført betydelige strukturelle grep og investeringer for å ruste oss for fremtiden, sier Asbjørn Vennebo, konsernsjef i Dahl Optimera Norge.

- Det har vært nedlagt en stor innsats av medarbeiderne i hele landet. Spesielt innenfor bærekraft og på digital side har vi kommet langt i å bygge fremtidsrettede strukturer som vil gi hele konsernet konkurransefortrinn i tiden som kommer, sier Vennebo i en pressemelding.         

Brødrene Dahl og Optimera samordnet i 2020 sin konsernledelse og sine støttefunksjoner i det nye selskapet Dahl Optimera Norge AS. Dette ble gjort for å realisere stordriftsfordeler, samt styrke satsingen innenfor digitalisering, logistikk og bærekraft. De operative delene av selskapene ble videreført som tidligere gjennom Brødrene Dahl, Optimera, Ventistål og Flisekompaniet. 

Som distributør og tjenesteleverandør mot byggenæringen i 2021, ble året preget av usikkerhet rundt varetilgang og prisendringer. Igangsatte byggeprosjekter gikk for full kapasitet, men enkelte nye prosjekter fikk utsatt sin igangsetting. Ved utgangen av året ble det registrert en tydelig volumnedgang i markedet. 

Økte priser på trelast var en sterk bidragsyter til Optimera sin salgsvekst. Brødrene Dahl, Ventistål og Flisekompaniet viser også god vekst, og samlet økte konsernet sitt salg med 10% til 22,2 mrd NOK. Med dette befester konsernet sin posisjon som den største byggevareaktøren i Norge. Salgsveksten har bidratt til styrket inntjening i alle enheter i 2021. Et samlet driftsresultat (Ebita) på 1,6 mrd NOK utgjorde over 7% av salget, og vurderes som meget godt. 

- Konsernet vil fortsette sin vekst og kompetansebygging både organisk og gjennom oppkjøp innenfor alle forretningsområdene. I 2022 har vi allerede fått om bord Farsund Bygg i Førde og den ledende garasjespesialisten Igland Industrier. I tillegg har vi kjøpt egne kjedemedlemmer i Montér og Flisekompaniet som har ønsket dette på grunn av generasjonsskifte. I Meråker har vi etablert en ny fabrikk for Prefab som er produksjonssted nummer 6 i Optimera, og som skal sikre kapasitet for leveranser av takstoler og elementer i Midt-Norge. I 2022 åpner Optimera nytt sentrallager på Vestby, som vil gi gevinster både på bærekraft og økonomi i årene som kommer, avslutter Asbjørn Vennebo.

Dahl Optimera Norge består av selskapene Brødrene Dahl, Optimera og Ventistål med blant annet kjedene Montér, Montasjeutstyr og Flisekompaniet. Konsernet er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av varer innen Bygg, Interiør, Flis, Ventilasjon, VVS og miljøteknikk, Industri og Havbruk. Dahl Optimera Norge har 3600 ansatte og 280 utsalgssteder med en samlet omsetning på ca 22 milliarder NOK og er eid av det internasjonale byggevare konsernet Saint-Gobain.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår