Stor takhøyde for godt inneklima

 
Stor takhøyde for godt inneklimaBildet: Typiske bruksområder for HVLS Ventilator er sportshaller, lagerhaller, konserthaller, skolens gymsal, produksjonslokaler, dagligvarebutikker og andre større bygg med relativ høy takhøyde. Foto: Ventitech
VVS-DAGENE 2022: - Vi kommer under messa til å fokusere på vårt nyeste produkt, HVLS Ventilator, sier Egil Hansen, salgssjef i Ventitech.

Av Bjørn Laberg

- HVLS står for High Volume – Low Speed og som navnet tilsier flytter takviftene store mengder luft, helt lydløst. På denne måten kan både fukt- og temperaturforskjeller mellom gulv og tak effektivt kompenseres, sier Hansen.

VVS-dagene 2022 nærmer seg med stormskritt. Også i år tar VVS aktuelt pulsen på årets utstillere.

Sandnes-selskapet Ventitech har vært i luftrensingsbransjen siden 2001. I dag har selskapet fire ansatte. Produktene Ventibox Mini, Ventibox Pro lite og Ventibox Pro er produsert i Norge, selv om teknologien er fra USA. Nytt i produktsortimentet deres er HVLS Ventilator. Den kommer i to utførelser, hvor den ene har UVC-teknologi, og den andre er uten.

- «Northern Light» er et avansert klimavennlig HVLS-ventilatorkonsept og styringssystem, som forbedrer innemiljøet, senker energiforbruket og reduserer CO2-mengden. Typiske bruksområder er sportshaller, lagerhaller, konserthaller, skolens gymsal, produksjonslokaler, dagligvarebutikker og andre større bygg med relativ høy takhøyde. Om sommeren trekker viften varm luft opp så den virker kjølende, og om vinteren beveges den varme luften ned i hallen og vil øke temperaturen der folk oppholder seg, sier Hansen videre.

- Northern Light- produktlinjen består av patenterte HVLS-vifter med integrert UVC-lys i vingene. Sakte og lydløst sirkulerer den luften i et rom. Dermed passerer enorme mengder luft over de integrerte UV-lampene på oversiden av vingene. På denne måten desinfiseres luften effektivt og kontinuerlig, og eliminerer skadelige luftbårne patogener når den utsettes for UVC-lys. HVLS Ventilator er produsert i Danmark, med dokumentasjon fra Teknologisk Institutt i København, understreker han.

- Vi har store forventninger til VVS-dagene. Vi leverer et produkt som kan spare opp mot 35 % energikostnadene i bygg, så vi håper på mange besøkende fra kommuner og rådgivere innenfor inneklima, sier Hansen avslutningsvis.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår