Til Tanzania med Ingeniører uten grenser og Master med mening

 
Til Tanzania med Ingeniører uten grenser og Master med mening- Det var utrolig spennende å reise til Tanzania og med egne øyne se hvordan vannforsyningen fungerer der, sier hydrogeolog Vibeke Brandvold i Norconsult. Her med masterstudentene Maria og Trine.
Norconsult er stolt samarbeidspartner med Ingeniører uten grenser (IUG), og hvert år får noen medarbeidere mulighet til å bidra med sin fagkompetanse på ulike utenlandsoppdrag i regi av den ideelle organisasjonen. Tidligere i år, og før koronapandemien slo til, reiste hydrogeolog i Norconsult, Vibeke Brandvold, til Tanzania.

Reisen til Tanzania var i regi av IUG og Master med mening. Det ble en spennende og lærerik reise for Brandvold, som var mentor for de to masterstudentene Maria og Trine. 

Her kan du lese hva Brandvold forteller om prosjektet:

Da jeg leste stillingsutlysningen så jeg at prosjektet var veldig relevant for det arbeidet jeg gjør som hydrogeolog i Norconsult. Jeg ønsket å kunne bidra med min kunnskap og erfaring inn i et prosjekt som har hatt stor betydning for innbyggerne i Tanzania, og søkte derfor på stillingen via IUG sine sider.

Prosjektet var lokalisert i flere landsbyer rundt om i Singida og Manyara nord i Tanzania, hvor Kirkens Nødhjelp de siste årene har installert solcelledrevne pumpesystem. Formålet med prosjektet var å kartlegge vannbehov, vannforbruk og vannkvalitet i landsbyene, samt å se på om installasjonen av de solcelledrevne pumpesystemene har gitt økt forsyningssikkerhet. Min rolle gikk ut på å bistå studentene i de første to ukene av feltarbeidet, spesielt knyttet til arbeidet med installasjon av et fjernovervåkningssystem for blant annet å overvåke grunnvannsnivå og brønnenes kapasitet.

Det var utrolig spennende å få muligheten til å reise til Tanzania og med egne øyne se hvordan vannforsyningen fungerer der, og hvilke utfordringer de står overfor. Erfaringene med å installere et fjernovervåkningssystem på egenhånd, helt fra bunnen av, var veldig lærerikt, og noe jeg kommer til å ha nytte av i fremtiden i prosjekter her hjemme i Norge. Det var også veldig fint å kunne reise sammen med studentene Trine og Maria, og at vi sammen kunne gyve løs på de problemstillingene vi møtte på underveis. Det var lange dager i felt og sene kvelder med forberedelser til neste dag, og da var det flott å kunne jobbe sammen med to ivrige og engasjerte studenter.

Saken er nylig omtalt Vannspeilet, s. 46-47:
 https://www.norskvann.no/index.php/kompetanse/norsk-vann-bulletin

Sosialt ansvar i Norconsult

– Norconsults rådgivningstjenester skal bidra til et mer verdifullt samfunn. I tillegg har vi et stort samfunnsengasjement som vi viser gjennom både lokale og nasjonale initiativer. Innen områdene kompetanse, barn og ungdom samt likestilling og mangfold, har selskapet inngått langvarige samarbeidsavtaler med utvalgte organisasjoner og formål, deriblant Ingeniører uten grenser, Norges Realfagsgymnas, MOT og Team Norconsult, sier Marthe Haugen Stranden, som leder Norconsults arbeid med sponsorater og samarbeidsavtaler.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår