Tilbyr totalentreprise på varmeprosjekt i Nittedal

 
Tilbyr totalentreprise på varmeprosjekt i NittedalIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Nittedal kommune utlyser totalentreprise på utvidelse av varmeanlegg ved Li- hallen.

Av Bjørn Laberg

Varmeleveransen for skolens arealer fra varmesentralen er en væske/vann varmepumpe, og spissvarmekilden er en el-kjel. I 2021 ble det byttet et stort ventilasjonsaggregat med væske gjenvinner i hovedbygningen.

De to nye ventilasjonsaggregatet som ble installert har integrerte varmepumper, noe som gir varmepumpen i varmesentralen overskuddskapasitet. Overskuddskapasiteten skal benyttes for oppvarming av Li-hallen.

Rør av typen Ecoflex ligger i bakken fra før og ble benyttet før for å veksle ut spisslast ved behov fra en fjernvarmeleverandør. I 2020 ble det installert en el-kjel i varmesentralen for å være uavhengig av fjernvarmetilskudd.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Rørene i bakken er ført inn Li-hallen på innsiden av yttervegg, men tilkoblinger og videre rørføringer er ikke utført. Varmeanlegget i Li-hallen i dag har el-kjel som eneste oppvarmingskilde, denne skal kun benyttes som spisslast ved behov etter utvidelsen.

• Entreprenøren skal prosjektere og levere komplette varmeanlegg. Leveransen skal omfatte en helhetlig prosjektering som hensyntar implementering av det nye anlegget til det eksisterende varmeanlegget i begge bygninger. 

• Tilbudet må opplyse om hvordan man skal ivareta bassengdrift mens anlegget ombygges, det samme for nedetid på dusjanlegg. I Li-hallen skal det leveres et nytt fullverdig berederanlegg med forvarming av varmt tappevann. Bereder anlegget skal ha god kapasitet for bruk av dusjer i garderobe anlegg for idrettshall og svømmehall.

• Energimåler (varmeleveranse til Lihallen), pumper, motorventiler og følere skal visualiseres og styres i kommunenes toppsystem (SD-anlegg) som er levert av EM systemer. All tilkobling til SD-anlegg skal medtas i tilbudet.

• Det skal leveres opsjon på installasjon av tørrkjøler på brine-siden av varmepumpen i varmesentralen. Tørrkjøleren har Nittedal kommune og må flyttes fra Rådstua (ved Nittedal Rådhus) til varmesentralen. Tørrkjøleren skal plasseres på taket til varmesentralen.

Oppdragsgiver: Nittedal kommune
Tilbudsfrist: 6. desember 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår