– Uroen i VVS-markedet er stor

 
– Uroen i VVS-markedet er storBildet: Marianne W. Røiseland, adm.dir. Rørentreprenørene Norge
15 prosent av Rørentreprenørene Norge sine medlemsbedriftene rapporterer at de trolig gjennomfører permitteringer i løpet av de neste tre månedene.

NHO har nylig gjennomført en spørreundersøkelse blant medlemsbedriften. Av RørNorges medlemsbedrifter har 110 av 630 bedrifter besvart, det er en nokså høy svarprosent.

35 % av medlemsbedriftene til Rørentreprenørene Norge rapporterer om en nedgang i markedsutsiktene de neste 6 månedene, men 11 prosent sier den er bedre og 54 prosent opplever den som uendret. Samtidig sier 80 prosent at dagens markedssituasjon generelt er god eller tilfredsstillende, 21 prosent opplever den som dårlig.

- 1– Uroen i markedet er stor. 5 prosent av medlemsbedriftene våre rapporterer at det vil bli gjennomført permitteringer de neste 3 månedene. Av de som ikke vurderer permittering opplyser 75 prosent at de opplever reduksjonen som midlertidig. Det var våre tall fra NHOs markedsundersøkelse for februar, sier administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge, Marianne W. Røiseland, i en pressemelding.

– RørNorges 13 avdelingsleder forteller om en del lokale variasjoner. I Vestfold går det så det griner, mens det i Telemark er trådt. I hyttemarkedet på Innlandet er det bråstopp, mens i Nord Norge støvsuger bedriftene arbeidsmarkedet for rørleggere. Generell virker det som om reduksjon i oppdrag er større i servicemarkedet enn i prosjektmarkedet. Det er mange som kjenner på både høye strømpriser og den generelle prisstigningen. Men det er samtidig mange som tar grep for å få ned strømutgiftene og installerer mer energieffektive løsninger. De ringer også rørleggeren.

– Skal vi beskrive situasjonen med ett ord, så er det; urolig, avslutter Røiseland.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår