VA-Yngre fronter rekruttering og digitalisering på VA Messene 2024

 
VA-Yngre fronter rekruttering og digitalisering på VA Messene 2024Bildet: Deltakere på VA Yngres årskonferanse i mai 2023. Fotograf: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS
William Bredberg (Volue) og Charlotte Trovaag (Rambøll) fra VA-Yngre legger til våren ut på reise til både Oslo, Stavanger, Trondheim og Kristiansand sammen med VA Messene.

Her skal de som representanter for fremtidens vannbransje snakke om de viktige temaene digitalisering og rekruttering.

VA-yngre er et interessenettverk drevet av- og for unge i vannbransjen, hvor de etterstreber å aktivt drive nettverksbygging og kunnskapsdeling på tvers av fag- og arbeidsområder. De jobber også for å knytte internasjonale nettverk og relasjoner, og de fronter samarbeid på tvers av landegrenser. 

Bildet: Foredragsholder fra VA-Yngre: William Bredberg, Volue 

Internt i vannbransjen er det et velkjent tema at vi står ovenfor store utfordringer i årene som kommer, men, hvordan kan vi synliggjøre dette og skape bevissthet og interesse også utenfor bransjen? Og hvem er egentlig ansvarlig for dette? Det er heller ingen tvil om at digitalisering er nødvendig, men hva innebærer det og hva må vi prioritere? Disse spørsmålene får du svar på under vårens VA Messer med foredraget «Muligheter og utfordringer med digitalisering og rekruttering i vannbransjen».

Bildet: Foredragsholder fra VA-Yngre: Charlotte Trovaag, Rambøll 

 VA- og VVS produsentene VVP som står bak VA Messene, er svært fornøyd med å få med VA-Yngre på laget. 

- Vi ønsker å kaste lys over at VA bransjen både er viktig og attraktiv, også for de unge. De beste budbringerne til dette er nettopp VA-Yngre. Alle som jobber innen VA ivaretar et utrolig viktig samfunnsoppdrag ved å sørge for å sikre folkehelsen med rent vann og velfungerende avløpssystemer. Unge, engasjerte ambassadører som fremmer VA-bransjen som en spennende og utfordrende arbeidsplass med et bredt spekter av kompetansebehov, er helt sentralt for rekrutteringen, sier daglig leder i VVP, Terje Røising. 

Pipelife, som også er partner til VA-Yngre, oppfordrer alle bransjekollegaer til å sette av litt tid til å høre på hva den yngre garde har å si om tematikken. 

- Vi i Pipelife, med norsk produksjon, ønsker en mer digital og sporbar verdikjede velkommen. Informasjonsbehovet øker, spesielt relatert til klima og miljø – da trenger vannbransjen de unge, kloke hodene. Derfor er vi strålende fornøyd med å ha VA-Yngre med på vårens VA Messer, sier Knut Jøssang, leder Informasjonsløsninger og dataflyt i Pipelife Norge.

VA Messene har nå åpnet for gratis besøkspåmelding på sine hjemmesider www.vamessene.no. Her får du en oversikt over datoer og byer i 2024: 

Kristiansand 5. mars 

Stavanger 7. mars

Oslo 12. mars

Trondheim 14. mars 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår