Ventilasjonsprosjekt ved Haukeland skole i Bergen

 
Ventilasjonsprosjekt ved Haukeland skole i BergenIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Bergen kommune tilbyr totalentreprise på ventilasjon og følgearbeider ved Haukeland skole.

Av Bjørn Laberg

Barneskolen Haukeland skole i Årstad bydel ble oppført høsten 1973 og er i dag ute av drift grunnet følgende planlagte/pågående byggeprosjekter på lokasjon:  

• Nytt ventilasjonsanlegg med tilhørende følgearbeider 
• Utskiftning av heis i eksisterende bygg 
• Oppføring av nybygg 

Arbeidet med oppføring av nybygget er igangsatt, mens arbeidet med utskiftning av heis er lyst ut i egen konkurranse september 2023, og er planlagt gjennomført sent 2023, tidlig 2024. 

Ventilasjonsprosjektet som nå utlyses har planlagt oppstart januar 2024. 

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Det skal etableres tre nye ventilasjonsaggregat i hovedbygg og gymsal. Disse skal erstatte de eksisterende aggregatene i skolen. Av det følger bla. riving- og saneringsarbeider, betongskjæring for utsparinger.

• Et grupperom og et klasserom skal bli slått sammen til nytt skolekjøkken i plan 2 som erstatter eksisterende skolekjøkken i plan 1. Eksisterende skolekjøkken skal endres til klasserom. Sanitæranlegget skal omfatte alle nødvendige installasjoner for å betjene nytt skolekjøkken i
plan 2.

• I gymsal står det et kompaktaggregat på mesanin-etasjen. Dette skal rives og saneres. Alle
kanalføringer i denne sammenheng skal også rives og saneres, utenom kanaler plassert i
hulrom på tak over garderober pga. vanskelig tilkomst. Disse kanalene skal gjenbrukes. 

• Som følge av nye ventilasjonskanaler, blir store deler av byggets himlinger byttet ut og det vil bli en innkasset kanal over inngangene til flere av klasserommene. Et utvalg dører i 1.etg og 2.etg byttes pga manglende branndokumentasjon. Varierende mengde gulvbelegg skal byttes ut i samtlige etasjer.

• Asbest fra et fritthengende skjørt/ventilasjonsplate i senteret skal saneres og det skal monteres opp et nytt skjørt.  Skjørtene skal ha stål/trestender, robust gips, strimles, sparkles og males. Skjørt skal påmonteres lydabsorbenter. Skjørt og alle oppheng skal ivareta krav til brannsikkerhet. Skjørt oppføres med stålstender og robustgips. Asbest fra teknisk areal i 3.etg, samt asbestfug på ventilasjon skal også saneres.

• Luftbehandlingsanleggene skal være utstyrt med DCV, og luftmengder skal være behovsstyrt
og variabel i de enkelte rom (unntatt birom som WC, BK, lager osv.). Styring/regulering ved hjelp av temperaturfølere, CO2-følere og bevegelsesdetektorer, med tilknytning til og avlesning i SD-anlegg. 

• Oppdatere brannkonseptet og sammenstille det med nybygget sitt brannkonsept. Det er planlagt fullskalatest i august/september 2024. Det er derfor særlig viktig at entreprenørens arbeid er planlagt og samkjørt med datoer satt i hovedfremdriftsplan for nybygg.

Oppdragsgiver: Bergen kommune
Tilbudsfrist: 27. november

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår