- Viktig å knytte VA-kontakter i nord

 
- Viktig å knytte VA-kontakter i nordBildet: Førstereis på Nordnorsk Bygg og Anleggsmesse i Tromsø. Fra venstre Distriktsansvarlig for Nord-Norge i Innva, Per Michaelsen, salgssjef for preisolerte rør i Pipelife, Aksel Ruud, og distriktsansvarlig for Trøndelag i Innva, Stian Halstadtrø. Foto: Odd Borgestrand
NNBA 2022: Distriktsansvarlig for Nord-Norge i Innva, Per Michaelsen, er spent på responsen fra entreprenører under sitt første møte med Nord-Norges bygg og anleggsmesse, NNBA i Tromsø. - Store maskiner tar nok mer oppmerksomhet enn tekniske løsninger på VA-anlegg, mener han.

Av Odd Borgestrand

- Uansett er det viktig for oss å være synlig på denne messa, sier Michaelsen til VVS aktuelt.
Det er 7. gang de to bransjeorganisasjonene NESO og MEF Region Nord, som organiserer hovedtyngden av bygg- og anleggsbransjen i nord, går sammen om ei messe som er forventet å samle 10.000 deltakere denne helga. Totalt 200 utstillere deltar, flere av dem innen segmentet vann- og avløp

Gode løsninger

Innva ønsker å vise fram gode løsninger innen kommunalteknikk, og spesielt for aktører innen vannverksdrift.  Innva har spesialisert seg på VA-teknikk og er mest kjent som distributør av Hawle-produkter i Norge. Sammen med sin kollega, Stian Halstadtrø, som er distriktsansvarlig for Trøndelag, har de rigget opp et boltefritt system, Baio, der det kun er behov for 12 komponenter til samme montering der man tidligere trengte 307 flensedeler. 
- Her er det snakk om universal-komponenter til duktilt stål, PE og PVC rør, forklarer Michaelsen, som mener flere av produktene de viser fram bør være interessante både for entreprenører og kommuner. 
Han mener maskinentreprenørene er nøkkelpersoner under disse messedagene, siden de benytter seg av de ulike produktene og systemene som Innva markedsfører.

Marked for isolerte rør

Det samme mener Aksel Ruud i Pipelife, som deler stand med Innva og Heidenreich. Ruud er salgssjef for preisolerte rørsystemer, og mener de fleste av produktene han viser fram er svært aktuelle for det nord-norske klimaet. Ruud er også ansvarlig for salg og markedsføring i Nord-Norge, og skulle svært gjerne hatt noen kolleger i denne landsdelen. I Tromsø håper han å knytte en del kontakter som han kan følge opp på et senere tidspunkt. 
- Historisk sett har vi gode salgstall i Nord-Norge fra IsoTerm-tiden, men jeg ser at vi har et betydelig potensial for mersalg her, sier han.  Det handler om å være mer til stede i markedet, og der ligger nok også nøkkelen til økt omsetning for vår del, sier han. 
- Dersom vi kunne bistått mer med rådgivning innen tekniske løsninger og valg av produkter ville vi nok hatt et betydelig større salg, mener han. 

- Et smart alternativ

Dermed har han gitt et klart signal om økt satsing på nærhet og synlig i det nord-norske markedet til egen konsern-ledelse.
- IsoTerm-røret i kveil i dimensjon fra 32 til 110 mm med tilbehør er hovedproduktet. Dessuten er Isovarm blitt mer og mer benyttet. Dette er preisolerte, rette rør i større dimensjoner. Nylig er det gjennomført et pilotprosjekt i Narvik der det ventiler fra Innva ble isolert med preisolerte rør. På en strekning på 7,8 kilometer ble det en innsparing på drøye 27 kummer ved å velge denne løsningen. Vi håper å treffe potensielle kunder i løpet av disse dagene, og mener vi kan være et smart alternativ for entreprenører som jobber innen VA, sier Ruud avslutningsvis til VVS aktuelt. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår