- Først og fremst gjelder det å bestå

 
- Først og fremst gjelder det å bestå
BYGG REIS DEG 2023: Henrik Berget har kvalifisert seg til å representere Viken i Rørlegger-NM, på Bygg Reis Deg. Sammen med fire andre kandidater skal han avlegge svenneprøve på messa, og samtidig konkurrere om å bli "Norgesmester i Rørleggerfaget 2023".

Henrik er 19 år og lærling i Tveter Rørservice AS. For å bli litt bedre kjent med Henrik, har Rørentreprenørene Norge stilt ham 8 kjappe spørsmål. 

Hvordan forbereder du deg til NM?

– Det gjør jeg ved å gå gjennom teori, lese meg opp på lover og regler, og praktisk, ved å bare fortsette som jeg pleier i arbeidslivet, og bruke jobben for å lære mest mulig. 

Hva ser du på som den største utfordringen?

– Jeg er litt usikker, men jeg tror det blir publikum. Jeg følger meg ganske klar for prøven, men det kan være det blir en utfordring å stenge ute publikum og alle distraksjonene som vil være rundt meg.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Siden jeg var liten har jeg egentlig alltid sett håndverker-veien. Farfaren min var rørlegger, så jeg har vel blitt litt inspirert der. Jeg synes det er et spennende yrke, mye nytt i hverdagen, mye hyggelige folk rundt meg, og jeg trives veldig!

Trives du som lærling?

– Ja det vil jeg si. Det skal jo selvfølgelig bli veldig digg å bli ferdig som lærling, men det har vært en veldig god opplevelse, og en fin læretid. 

Hva liker du best å gjøre på jobb?

– Oi, vanskelig spørsmål.. Når det gjelder arbeidsoppgave så trives jeg nok best med varmeanlegg, det er jo litt komplekst, og man får synlige resultater og har mulighet til å gjøre det veldig fint. Vi jobber mest hos privatpersoner, men av og til er vi også på større plasser. Begge deler er bra, og det er gøy å ha muligheten til å gjøre litt av hvert. 

Hvilke planer har du for fremtiden?

– Planen min er å fortsette som rørlegger i ganske mange år til. Så blir det nok å søke mesterbrev etterhvert, for å utvide kunnskapen. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å være med venner og jeg er veldig glad i å trene. På sommeren går det mye i golf, båt og sjø, og på vinteren går det mye i slalom og fjellet. 

Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Nei jeg håper jo selvfølgelig at jeg vinner, men det spørs jo veldig på hvordan de andre har fått opplæring. Jeg har faktisk møtt Petter som er en av de andre kandidaten, og jeg vil jo si at vi er ganske like. Men først og fremst gjelder det å bestå. Det er den viktigste prøven jeg har hatt hittil, så det blir en spennende opplevelse!

Vi ønsker Henrik Berge lykke til i Rørlegger-NM!

(KILDE: Rørentreprenørene Norge)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår