Bravida vant Nyhavna-prosjekt

 
Bravida vant Nyhavna-prosjektBildet: Byggetrinn 1 er sertifisert BREEAM Excellent, mens i byggetrinn 2 har byggherre søkt om BREEAM Outstanding-sertifisering. Foto: Trym Bygg AS
Bravida blir totalteknisk leverandør på et nybygg ved Nyhavna i Trondheim. Kontrakten for byggetrinn 2 har en verdi på 42 millioner kroner.

Prosjektet består av et nytt kontorbygg på 6 etasjer med tilhørende parkeringskjeller.

– Vi er godt i gang med monteringsfasen og leverer alt innen rør, elektro, ventilasjon og automasjon. Her har vi dyktige medarbeidere som arbeider med rask problemløsning og et godt samarbeid, både på tvers av fagområdene og i god dialog med kunden vår, Trym Bygg, sier Leopoldo Skarsaune-Terzi, prosjektsjef i Bravidas VVS-avdeling i Trondheim.

For fem år siden overleverte Oras – i dag en del av Bravida – det rørtekniske anlegget i byggetrinn 1 av prosjektet i NyhavnaEN. I dag har Bravidas avdelinger i VVS Prosjekt, Elektro Prosjekt og Automasjon i Trondheim en totalteknisk leveranse på byggetrinn 2, med forventet ferdigstillelse i oktober i år. Kontrakten ble signert i januar 2022.

Klimasmarte løsninger

Byggetrinn 1 er sertifisert BREEAM Excellent, mens i byggetrinn 2 har byggherre søkt om BREEAM Outstanding-sertifisering, noe som stiller enda høyere krav til kvalitet og bærekraftighet. Bygget skal også Paris Proof-sertifiseres.
– Varmebehov i bygget dekkes stort sett av gjennvunnet overskuddsvarme fra serverne plassert i DORA 1 som ligger ved siden av, en tidligere ubåtbunker fra 2. verdenskrig som har blitt omgjort til arkiver og magasiner. Bygget blir også utstyrt med et solcelleanlegg på ca. 68.000 kWh pr år, sier Leopoldo.

Den største av byggets leietakere stiller strenge krav til støy- og lyddemping. Dette krever ekstra oppmerksomhet både i prosjekterings- og utførelsesfasen, blant annet innen lydisolering av kanalnettet, utforming av skjult anlegg og lydtetting. For å sikre at sluttproduktet svarer til leietakers behov ble det bygget to testrom i bygget hvor det har blitt utført fullskala lydtester.

- God synergi mellom de ulike aktørene

Det har blitt gjennomført en rekke tiltak for å skape en god synergi mellom de ulike aktørene på prosjektet. Dette sikrer en god leveranse og et godt samarbeid mellom Bravidas medarbeidere, kunde og byggherre.
– Dora Eiendom er glad for at en stor og profesjonell aktør som Bravida ble valgt for å levere byggets moderne og fremtidsrettede tekniske løsninger. Vi ser frem til å kunne ta imot våre nye leietakere i Kobbes gate 2 så snart bygget ferdigstilles, avslutter Kristian Hogstad Lund, utviklingsdirektør i Dora.

Bildet: Stig Christiansen, prosjektleder ved Trondheims elektroprosjektavdeling, og Leopoldo Skarsaune-Terzi, prosjektsjef i Bravidas VVS-avdeling i Trondheim. Foto: Bravida Norge

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår