Danfoss og Eaton lanserer ny lekkasjesikring

 
Danfoss og Eaton lanserer ny lekkasjesikringBildet: Eatons produktsjef for xComfort i Norge, Ine Dagfinrud og Bjørn Prøsch Meier, Retail Sales Manager i Danfoss
Danfoss er i verdenstoppen på ventiler for vannsikring. Eaton har i mange år vært størst på smarthussystemer i Norge. Nå forener de to selskapene krefter og lanserer en SINTEF-godkjent og intelligent lekkasjesikring.

Vannsikringsløsningen lyder navnet Eaton xComfort Leakage Stop, og tar med det opp navnet fra Eatons suksessrike smarthusserie xComfort.

Systemet består av to komponenter som kjøpes separat. Den ene er Danfoss sin nye og miljøvennlige magnetventil i ECO Brass, med lavt blyinnhold. Den andre er sensorenheten til Eaton. Ved å kombinere de to produktene, oppnår kunden en unik fordel, ifølge Eatons produktsjef for xComfort i Norge, Ine Dagfinrud.

– Vi er stolte av at xComfort Leakage Stop i kombinasjon med Danfoss-ventilen er en SINTEF-testet og -godkjent vannsikringsløsning. En SINTEF-godkjenning er et solid kvalitetstegn for sluttkundene, som ved å velge en slik løsning både kan sove godt om natta og reise bort en uke eller to uten bekymringer.

Kan gi rimeligere forsikringspremie

xComfort Leakage Stop er konstruert slik at dersom sensorene, enten hovedenheten eller et ubegrenset antall trådløse og tilknyttede sensorer, oppdager fuktighet, går det et elektronisk signal til magnetventilen fra Danfoss. Da stenges vannet, og brukeren får umiddelbart et varsel i appen på telefonen sin.

– I tillegg gir telefonen beskjed om hvilken av smarthusets sensorer som har slått ut på fukt. Det er praktisk hvis du har en enebolig med fem-seks sensorer fordelt på for eksempel bad, vaskerom, under kjøkkenbenk og ved varmtvannsbereder, forteller smarthussjefen.

Dermed kan brukeren gå rett til for eksempel vaskerommet og se nærmere på grunnen til at appen har varslet om fukt og at ventilen har stengt av vannet. 

– Kanskje var det en reell vannlekkasje der xComfort Leakage Stop reddet boligen fra en krisesituasjon, eller så var det kanskje bare et vått klesplagg fra tørkestativet som hadde falt ned på sensoren. Poenget er at brukeren får tryggheten i at boligen er sikret mot vannlekkasjer ved at sensoren og ventilen kutter vannet umiddelbart dersom det er mistanke om lekkasje, illustrerer Bjørn Prøsch Meier i Danfoss.

Som en følge av at kombinasjonsløsningen er SINTEF-godkjent, vil dette slå positivt ut på forsikringspremien, legger han til:

– Det betyr at ved å velge en så godt dokumentert og testet løsning for lekkasjesikring, vil du kvalifisere til en rimeligere boligforsikring.

– Veldig spennende samarbeid

Begge parter er stolte av samarbeidet og av å ha kommet frem til en kombinasjonsløsning som gir trygghet og forutsigbarhet for brukeren.

– Vi vet at xComfort-serien står for god kvalitet og trygge produkter, så for Danfoss er dette et veldig spennende samarbeid vi gleder oss til å se fortsettelsen på, sier Meier, og får støtte fra sin nye samarbeidspartner i Dagfinrud og Eaton.

xComfort Leakage Stop og Danfos ECO Brass magnetventil er nå tilgjengelig for salg hos elektro- og VVS-grossister. For å oppnå SINTEF-godkjent løsning må Danfoss-ventilen installeres sammen med xComfort Leakage Stop.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår