- Dette er fremtidsrettede investeringer

 
- Dette er fremtidsrettede investeringerBildet: Espen Thorgersen, regionsdirektør i GK. Foto: GK Gruppen
Enova har lansert tre programmer hvor yrkesbygg, borettslag og sameier kan få dekket deler av kostandene til forbedring av energitilstanden. Espen Thorgersen, regionsdirektør i GK, ønsker støtteordningene velkommen.

Samtidig fremhever han nettopp den viktige rollen entreprenører og byggherrer spiller i arbeidet med å få ned energibruken i bygg.

– I GK fokuserer vi på å implementere effektive energiløsninger i våre prosjekter hver eneste dag. Med vår ekspertise innen energikartlegging og gjennomføring av tiltak, kan vi hjelpe våre kunder med å maksimere fordelene av Enovas støtteprogrammer, sier han.

Investering i framtiden

Thorgersen påpeker viktigheten av energieffektivisering.

– Gjennom å forbedre energistandarden i eksisterende bygg, bidrar vi ikke bare til miljøet, men forbedrer også de økonomiske aspektene ved eiendomsdriften. En av våre viktigste oppgaver i hverdagen er å få byggherre og –eiere til å forstå at dette er fremtidsrettede investeringer.

Han anbefaler å lene seg på eksperter når det kommer til slik rådgivning. Det gjelder ikke minst også når det kommer til navigering av selve søknadsprosessen til Enova.

Lavere energikostnader og mer attraktive bygg

– Med konkurranse om midlene er det avgjørende å forstå søknadsprosessen grundig. GK kan veilede kunder gjennom prosessen, sikre at de oppfyller kvalifikasjonskriteriene, og hjelpe dem med å sette realistiske mål, sier Thorgersen.

Anna Barnwell, markedssjef i Enova, forteller at programmene legger til rette for energitiltak som gjør at aktører i byggsektoren får lavere energikostnader og mer attraktive bygg. 

– Vi opplever at stadig flere aktører og leietagere er opptatt av egen miljøpåvirkning og ønsker bygg som er energieffektive. Vi ønsker å styrke bruken av Energimerket og bidra til vekst i energitjenestemarkedet. Å være en del av prosjekter som er i tråd med EU-taksonomiens krav til bærekraftige aktiviteter, blir viktig for både muligheten til finansiering og for konkurransekraften, fortsetter Barnwell.

Enova støtter opp til 30 prosent av kostnadene, opp til maksimalt 10 millioner kroner, for tiltak som forbedrer energitilstanden med minimum 20 prosent. Dette gjelder både for tiltak i yrkesbygg, borettslag og sameier. Enova gir også støtte til å gjennomføre energikartlegging i yrkesbygg. Her kan støtten kan dekke inntil 50 prosent av kostnadene, opp til maks 400 000 kroner.

Hvem kan søke?

• Eiere og leietakere av yrkesbygg kan søke om støtte til forbedring av energitilstand og energikartlegging.

• Borettslag, boligsameie, eierseksjonssameier og boligaksjeselskap kan søke om støtte til forbedring av energitilstand.

• Yrkesbygg vil si et bygg eller del av bygg som er offentlig eller privat eid og som ikke benyttes til boligformål.

• Søker må være registrert med organisasjonsnummer i enhetsregisteret i Brønnøysund. 

• Rådgivere og lignende kan bistå prosjekteier, men ikke stå som søker.

• Saksbehandlingstiden er normalt inntil to uker, avhengig av hvor mange søknader vi mottar til søknadsfristen.

Enovas søknadsfrister i 2024:

  • 22. mars klokken 12.00
  • 24. mai klokken 12.00
  • 30. august klokken 12.00
  • 15. oktober klokken 12.00
  • 22. november klokken 12.00

Les mer på Enova sine nettsider her.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår