Elisabeth Hovda er ny materialteknisk sjef i Hallingplast

 
Elisabeth Hovda er ny materialteknisk sjef i HallingplastBildet: Elisabeth Hovda kommer inn i Hallingplast-organiasjonen med en ubestridt solid faglig tyngde. Hovda har en doktorgrad i anvendt mekanikk fra NTNU, og har siden 2001 arbeidet med materialer ved NTNU, i Plastal, Standard Norge, FMC og siden 2016 i Oslo kommune. Foto: Jørn Søderholm
Elisabeth Hovda er ansatt som materialteknisk sjef i Hallingplast AS. Skal bidra til bedre kvalitet og mer kunnskap i hele verdikjeden, fra råstoff til sveising av sluttprodukt.

1. september begynner Elisabeth Hovda i en nyopprettet stilling som materialteknisk sjef i Hallingplast AS.

Hun kommer fra en stilling som sjefingeniør og leder for Materialkomiteen i Oslo VAV. Nå går hun inn i en ny stilling som materialteknisk sjef hos rørprodusenten Hallingplast AS. Der får hun et bredt arbeidsområde, med ansvar for materialer og utvikling mot best mulig bruk av materialer.

Noen av de viktigste nøkkelordene for Hovdas nye rolle i Hallingplast:

• Standardisering og samarbeid på tvers av bransjen

• Kvalitetsutvikling

• Resirkulerte materialer som råstoff

• Sveising og ny standard for opplæring i sveising

Kunnskap om rørmaterialer

– Det blir spennende å få jobbe sammen med dyktige folk i en ytterst fremoverlent og kunnskapsfokusert bedrift. Jeg har fått anledning til å jobbe med de fleste typer rørmaterialer og mange andre typer materialer gjennom årene, og blitt godt kjent med egenskaper og utfordringer ved disse. Fin lærdom, som blir nyttig i det kommende arbeidet med fullt fokus på PE og PP, sier Elisabeth Hovda.

Daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast AS er svært fornøyd med den nye ansettelsen.

– Vi får styrket laget med en av landets fremste fagpersoner på sitt felt. Elisabeth besitter en kunnskapsbase og en faglig tyngde og integritet av de sjeldne. Med Elisabeth Hovda i denne viktige rollen er vi mer enn noen gang før rustet til å utvikle og levere både dagens og fremtidens PE-rør og andre produkter i et bredt spekter. Dette er et lag jeg er uendelig stolt av, sier Tragethon.

Teori og praksis

Elisabeth Hovda kommer inn i Hallingplast-organiasjonen med en ubestridt solid faglig tyngde. Hovda har en doktorgrad i anvendt mekanikk fra NTNU, og har siden 2001 arbeidet med materialer ved NTNU, i Plastal, Standard Norge, FMC og siden 2016 i Oslo kommune. Selv er hun minst like opptatt av den praktiske kunnskapen som av sin egen doktorgrad.

– Den viktigste kunnskapen blir til der teoretikeren og praktikeren møtes på like fot. Teoretisk kunnskap og praktisk erfaring i samspill gir til sammen den kunnskapen som virkelig tar oss videre, sier Hovda.

Hun kommer fra nabodalen Valdres, og har bodd i Oslo-området i en årrekke. Nå gleder hun seg til å bli godt kjent med fabrikken og kollegaene på Kleivi i Ål.

– Jeg kjenner Hallingplast godt fra før, og vet hva bedriften står for. Her er det mye god utvikling, gode verdier og god filosofi. Det gjør at bedriften klarer seg godt i et marked med hard konkurranse mot internasjonale aktører. Et eksempel på at god bedriftskultur gir gode resultater, sier hun.

Kvalitet i hele verdikjeden

Som materialteknisk sjef får hun et overordnet og bredt ansvar for sikre kvaliteten gjennom hele verdikjeden. Fra siloen med råstoff, via produksjon av rør i fabrikken gjennom transport og lagring til sveising og installasjon av produkter til ferdig anlegg.

– En av mine viktigste oppgaver blir å bidra til at vi som organisasjon forstår alle faktorer som gjør et produkt godt eller dårlig. Det er en av de mest spennende faglige utfordringene framover, sier Hovda.

En av de første utviklingssakene på Hovdas arbeidsbord blir å ta i bruk resirkulerte materialer til å lage nye PE-produkter.

– Det er et spennende område. Resirkulerte materialer som råstoff har stort potensial. Man må ha kontroll på kvaliteten og vite hvordan man sikrer og sjekker god kvalitet. Det skal vi få til, mener hun.

Standardisering og sveis

Standardisering blir et viktig arbeidsområde for den nye materialtekniske sjefen i Hallingplast. Hun blir en viktig representant for Hallingplast og bransjen i den nordiske Plastrørgruppen og i Standard Norge. En av de første oppgavene på blokka i så måte blir å delta i en revisjon av NS416, standarden som regulerer opplæring og sertifisering av plastsveisere. Gjennom arbeidet i Oslo VAV jobbet Elisabeth Hovda mye med spørsmål knyttet til sveising av plastrør, i tett kontakt med fagfolk på sveising. Det skal hun fortsette med også hos Hallingplast.

– Alle mener NS416 er moden for revisjon. Hele bransjen er med på det. Det er ikke full enighet om hva som skal gjøres, men jeg tror alle er enige om at noe må gjøres. Det er en god start for å få noe til. Jeg gleder meg til å være med på det videre arbeidet der, sier hun. 

Omtrent samtidig med Elisabeth Hovda tiltrådte to andre nyansatte: Jonas Hegerholm som VA produktsjef og Erik Oraug Lottrup som salgs- og produktsjef energi. Alle tre skal ha sitt primære arbeidssted på Hallingplasts Oslo-kontor, som nå i høst vokser i bemanning og flytter inn i nye lokaler på Rosenholm. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår