En VVS-ringrev takker av

 
En VVS-ringrev takker avBildet: Når bransjeveteranen Per Arne Engebretsen nå trekker seg tilbake fra arbeidslivet er det store sko som skal fylles.
Etter nesten fire tiår i VVS-bransjen som selger i innlandet er Per Arne Engebretsen klar for pensjonisttilværelsen.

Hans rolle som distriktsansvarlig i Geberit med ansvar for Innlandet skal fylles av Tom Inge Larsen.

Når bransjeveteranen Per Arne Engebretsen nå trekker seg tilbake fra arbeidslivet er det store sko som skal fylles. Han begynte karrieren i Porsgrund Bad i 1983 før han ti år senere ble en del av Geberit. Her har han vært siden, og til han går av med pensjon 1. april. Etter nærmere 40 år i bransjen har Per Arne opplevd en enorm utvikling, både på produktnivå og i markedet generelt.

– Bransjen har utviklet seg enormt de siste 40 årene, og produktspekteret i dag er veldig mye større enn det som var tilfelle når jeg begynte i 1983. Forholdet til grossisten er også veldig annerledes enn før. Tidligere var grossisten en viktig samarbeidspartner som vi leverte varer til, men med tiden har de utviklet seg til å bli en konkurrent, sier Engebretsen. 

Med et større produktspekter har det ifølge Per Arne kommet flere aktører i bransjen.

– Produktsortimentet er mye større enn det var før. Et bredere produktspekter har nok også ført til at flere aktører har fått øynene opp for VVS-bransjen, som igjen har ført til økt konkurranse og større fokus på pris og marginer, sier Engebretsen. 

En mer fremoverlent bransje enn før

Per Arne mener at teknologi har hatt en enorm påvirkning på bransjen, og på samfunnet for øvrig. 

– Mange kjøper produktene over nett, og selv om det også fantes nyvinninger i bransjen på 80- og 90-tallet, opplever jeg at etterspørselen etter moderne løsninger er større i dag enn noen gang tidligere. Med ny teknologi opplever jeg også at bransjen har blitt mer fremoverlent og fått en mer innovativ innstilling. Bransjen var mer siræva før, sier Engebretsen og ler. 

Tar over etter en legende

Tom Inge Larsen startet i stillingen som distriktsansvarlig 28. februar og har brukt den siste måneden på å lære mest mulig av Per Arne. 

– Per Arne har vært et veldig kjent navn i bransjen, ikke bare i Innlandet, men i hele region øst. Selv har jeg jobbet på grossist-siden av bransjen og har gjennom dette erfart Per Arne sin sterke kompetanse og lidenskap for faget og produktene, sier Tom Inge Larsen. 

Bildet: Tom Inge Larsen

Tom Inge er utdannet rørlegger og har siden 2012 jobbet som selger i Ahlsell. Han har også bred og variert erfaring fra flere stillinger innen VVS-markedet. Nå gleder han seg til å skyte fart fremover.

– Mitt viktigste fokusområde fremover blir å bygge gode relasjoner med kundene, slik at de både kan bli bedre kjent med meg og produktene vi leverer, avslutter Larsen.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår