Exvent lanserer Svea Cooler

 
Exvent lanserer Svea CoolerBildet: Svea Cooler fra Exvent har til tross for liten størrelse både roterende varmeveksler, 800 W ettervarmebatteri og energieffektive DC-vifter
Exvent lanserer nå en Cooler-modul for sitt nye Svea-ventilasjonsaggregat. Utformingen av modulen muliggjør ventilasjon og kjøling av boliger uten behov for ekstra plass eller separat utedel for kjøling.

De siste årene har boligkravene endret seg, med økende interessen for ulike alternativer for kjøling. Til nå har dette vært lite tilgjengelig for privatboliger. Bortsett fra varmepumper, har alternativene vært designet først og fremst for kommersielle lokaler, kontorlokaler- og restauranter. 

Avansert vifteteknologi 

Exvent har nå endret på dette. Allerede på nyåret ble ventilasjonsaggregatet Svea for ventilasjon til boliger og leiligheter lansert.
- Takket være avansert vifteteknologi samsvarer Sveas ytelse med de større enhetene, men krever relativt liten plass. Svea har til tross for liten størrelse både roterende varmeveksler, 800 W ettervarmebatteri og energieffektive DC-vifter. Svea er utformet slik at en separat modul, Svea Cooler, kan plasseres oppå ventilasjonsaggregatet, sier Gard Skjelstad, salgssjef i Exvent i Norge i en pressemelding.

Tydelig behov

Han sier at det spesielt innen boligproduksjon lenge har vært et tydelig behov for et aggregat med integrert kompressorkjøling. Svea-aggregatet monteres på veggen eller i taket. 
- Kombinasjonen Svea Cooler krever ikke større plass på bredde eller dybde, kun høyde. Det fungerer som legoklosser og det beste av alt er at Cooler-modulen kan ettermonteres på tidligere kjøpt Svea-aggregat. Fordelen med Svea Cooler er at den kjøler jevnt fordelt i alle rom med tilluftsventiler. Dette er en klar forbedring sammenlignet med for eksempel en tradisjonell varmepumpe som kun kjøler ned rommet der den er plassert. Svea Cooler krever heller ingen separat utendørs montering, sier Skjelstad videre.

Ansvar inkludert i utviklingsarbeidet

All produktutvikling skjer i vår leverandørs egne lokaler i Borgå, Finland. Der finnes det også et kjølelaboratorium for kontinuerlige tester.
- Det tas hensyn til foretakets og produktenes miljøutslipp.  Svea Cooler anvender den nye generasjonens kjølemedium R32 som har både lavere miljøbelastning og lavere klimapåvirkning.
Leveransen av Cooler-modulen vil kunne skje i løpet av senhøsten-22. Den globale mangel på råvarer har påvirket blant annet tilgangen til kjølebatteri, noe som dessverre har bremset produksjonen noe, sier Skjelstad avslutningsvis

Exvent AS har sammen med sin leverandør Enervent Zehnder Oy lang erfaring med inneklimaprodukter, hhv 20 og 40 år. Siden 2018 inngår begge selskapene i det sveitsiske Zehnder Group, et av Europas ledende selskaper innen ventilasjonsteknikk.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår