Flexit-kampanje for å bytte ut eldre ventilasjonsaggregat

 
Flexit-kampanje for å bytte ut eldre ventilasjonsaggregatIllustrasjonsbilde. Foto: Flexit
Nå har Flexit lansert en nasjonal utbyttekampanje sammen med sine Flexit Partnere. - Målsetningen er å bytte ut over 1.000 eldre ventilasjonsaggregat, forteller administrerende direktør i Flexit, Knut Skogstad.

– Dette vil gi en energieffektivisering på 5 millioner kWh hvert år og vil kunne bety energisparing på opp mot kr 10.000, - i året for en enebolig. Dette er et viktige grep både for å møte energi- og miljøkrisen, og for lommeboka til boligeier, fortsetter Skogstad.  

Behov for svært lite elektrisk ettervarme

- Energibesparelsen med å bytte fra et eldre ventilasjonsanlegg som Flexit VGS400 til Flexit Nordic S3 kan være så mye som 6.500 kWh i innenlandsklima (Lillehammer) eller 4.000 kWh i kystklima (Bergen) beregnet på 250 m3 luft per time som tilsvarer ventilasjonsbehovet til en bolig på om lag 200 m2, sier han.

Bildet: Eldre Flexit VGS400 med kryssvarmegjenvinner 

Skogstad forteller at besparelsen ved å bytte til et moderne ventilasjonsaggregat er 3-delt.  

- Moderne vifter bruker kun 1/3 av effekten som eldre vifter. Nye ventilasjonsaggregat gjenvinner opp mot 85% av varmen i boligen og har samtidig behov for svært lite elektrisk ettervarme for å sikre temperert tilluft. Eldre aggregater med kryssvekslere har en varmegjenvinning på bare 50% samtidig som det er behov for elektrisk frostsikring på temperatur lavere enn +3°C.

Kan halvere lydnivået

- Det er også andre fordeler ved å bytte til et moderne ventilasjonsaggregat. Nye og moderne aggregater, som Nordic-serien, er svært stillegående og kan halvere lydnivået sammenlignet med gamle aggregater. I tillegg er det enklere å tilpasse ventilasjonen etter behov for de som bor i boligen. Sensorer for overvåking av CO2, fukt eller bevegelse gir signaler til ventilasjonsaggregatet som vil regulere ventilasjonen etter behov, sier Skogstad videre i pressemeldingen.

- Det finnes også forsering- og ildstedfunksjoner. Alt tilbehør til Nordic ventilasjonsaggregater styres fra panelet NordicPanel eller appen Flexit GO. Flexit GO muliggjør at tilsyn og service på aggregatene kan foregå på distanse, gjennomført av Flexit selv eller annet servicepersonell. Dette gir stor trygghet og fleksibilitet for boligeiere.  Nye og moderne aggregat i Nordic-serien er svært plasseringsvennlige. De muliggjør plassering på loft, innebygd i himling, på vegg i vaskerom eller bad eller innebygd i kjøkkeninnredningen.  Nye og moderne ventilasjonsaggregat sikrer et enda bedre helsemessig inneklima i boligen, understreker Skogstad.

Bildet: Flexit Nordic S4 med roterende varmegjenvinner 

Kontroll av ventilasjonskanalene 

Flexit anbefaler å sjekke kanalsystemet for behov for rengjøring hvert 6 år.

- Ved behov for rengjøring, kan man ta kontakt med Flexit for å finne nærmeste firma som tilbyr dette. Flexit Partner-nettverket, som er lokalisert rundt om i Norge, vil kunne bistå med å skifte ut ditt gamle ventilasjonsaggregat, sikre at kanalnettverket er dimensjonert riktig, at inntaks- og avkastkanaler og varme kanaler som føres gjennom kald sone er tilstrekkelig kondensisolert og at luftmengdene er riktig innregulert.  Et anlegg som ikke er i balanse, vil ikke oppnå den riktig besparelse. I eldre boliger er det ønskelig med et lite undertrykk, slik at fukt ikke presses ut i utette konstruksjoner, kondenserer idet den møter kald luft og skaper bygningsskader og et dårlig inneklima, sier Skogstad.

Tilpasset boliger mellom 120 og 230 kvm

- Skal det gjennomføre en mer omfattende oppgradering av boligen eller at boligen i dag har vannbåren varme som er oppvarmet med elektrisitet, kan du oppgradere til en inneklimasentral EcoNordic WH4. Med denne kan strømforbruket halveres i en ny bolig og besparelsen kan være enda større i en eksisterende bolig. Inneklimasentralen er tilpasset boliger mellom 120 og 230 kvm – avhengig av hvor i landet du bor og hvor omfattende oppgraderingen av boligen gjøres med tanke på etterisolering, tetting av luftlekkasjer og utskifting av vinduer og dører, sier Skogstad avslutningsvis i pressemeldingen.

Flexit AS har levert balansert ventilasjonsanlegg til norske boliger siden begynnelsen av 1990-tallet – altså i over 30 år. Siden første generasjon ventilasjonsanlegg har utviklingen vært betydelig - både når det gjelder energibruken for å drifte aggregatene og måten varmen blir tatt vare på og tilbakeført til frisk luft som føres inn i boligen. De tekniske forskriftene på hvordan vi bygger boligene våre har også utviklet seg og setter strengere krav både til energibruk og inneklima. 

Utbyttekampanjen kan du lese mer om på Flexit sine nettsider. 

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår