Nordic Climate Group kjøper SA-AL Køleteknik

 
Nordic Climate Group kjøper SA-AL KøleteknikFotomontasje: SA-AL Køleteknik
Nordic Climate Group utvider sin virksomhet til Danmark gjennom oppkjøpet av SA-AL Køletetek med hovedkontor i Aarhus.

Oppkjøpet innebærer at Nordic Climate Group, som opererer i Sverige, Norge og Finland, styrker sin rolle som Nordens ledende installatør av kjøle-, varme- og energiløsninger. SA-AL Køleteteknologi tilfører bred kunnskap med en sterk markedsposisjon i næringsmiddelsektoren.

Selskapene

Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for 3,2 milliarder svenske kroner og har ca. 1100 ansatte i mer enn 70 lokale virksomheter. Fullføring av forretningen forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet.

SA-AL Køleteknik, grunnlagt i 1994, er Danmarks ledende leverandør av kjøling til dagligvarebutikker. Selskapet tilbyr installasjon, vedlikehold og reparasjon av kjølesystemer via sine enheter i Aarhus, Aalborg og Kolding. Selskapet omsetter for 120 millioner danske kroner og har 55 ansatte. 

- Tar neste skritt i Danmark

– Jeg er veldig glad for at SA-AL blir en del av Nordic Climate Group. Vi har fantastiske ansatte som sammen har tatt oss langt. Nå ser vi fremover sammen med Nordic Climate Group for å ta neste skritt i Danmark. I valget av partnere har vi spesielt søkt profesjonalitet og en fremtidsrettet ånd med bærekraft i fokus. Det har vært flere potensielle kjøpere på banen, men vi var ikke i tvil om at Nordic Climate Group var de vi ønsket å ende opp med. Med nye kolleger i våre naboland ser vi gode muligheter til å utveksle erfaringer og starte samarbeidet, sier Rune Høyer, VD, SA-AL.

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at SA-AL Køleteknik i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres. 

– Vårt første steg i Danmark er av stor betydning for Nordic Climate Groups ekspansjon. Derfor føles det veldig bra at SA-AL blir plattformen vi bygger på. Vi kunne ikke fått en bedre start, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group. I tillegg setter vi pris på SA-ALs evne til å håndtere næringsmidddellmarkedet, som er imponerende. Her finnes verdifull kunnskapsutveksling.  

Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvikningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Modellen bygger entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap.

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøl-, varme- og energieffektive installasjoner med mål om å være en klar rollemodell innen bærekraftige klimaløsninger. Konsernet tar det overordnede ansvaret fra idé, prosjektering, installasjon og levering til vedlikehold og service. Konsernet ble dannet i 2021 og består nå av drøyt 70 lokale virksomheter og har mer enn 1.100 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår