Vil synliggjøre bredden i rørleggerfaget

 
Vil synliggjøre bredden i rørleggerfagetFra venstre: Rørleggermester og prosjektleder, Vetle Broen, rørleggermester og prosjektleder, Runar Tangen og butikk & markedssjef Morten Sollesnes.
I dag handler rørleggerfaget om langt mer enn å fikse tette toaletter. Rørlegger Geir Sirnes AS ønsker å synliggjøre hele bredden i faget.

Butikk- og markedssjef i Rørlegger Geir Sirnes AS, Morten Sollesnes, bekrefter at det er god pågang av  kunder. Utfordringen som opptar han er av en helt annen natur: Rekruttering av gode fagfolk.

- Viktig rolle

- Vi ønsker å bygge opp yrkesstoltheten rundt rørleggerfaget. Det å være en rørlegger i dag handler om helt andre ting enn å sitte på knærne og skru på rør. I dag handler det om design av bad, energibesparelse og varmeanlegg. I tillegg spiller vi en viktig rolle i den bærekraftige omstillingen samfunnet skal gjennom, sier Sollesnes til nforeningen.no

Sollesnes har utvilsomt et brennende engasjement for faget. Nå jobber han for å nå de yngre. Derfor er han engasjert i ulike verv, blant annet rekrutteringsrådet for bransjen.

- Vi har tett dialog med yrkesskolene og jobber for å nå ut til ungdomsskolene . På den måten er det lettere for skolene å forstå behovet i næringslivet. I tillegg inviterer vi inn elever som vurderer faget til å skygge våre rørleggere, sier han.

- Må synligjøre hele bredden

Han mener nøkkelen for å øke yrkesattraktiviteten ligger i å sette seg inn i hvordan de unge tenker.

- Ta for eksempel når vi reiser rundt til ungdomsskolene. I stedet for å møte opp i en skitten svart genser med logoen til bedriften, hvorfor ikke heller ha på deg klær som de kjennes seg igjen i og legger merke til? Det er store muligheter for å gjøre karriere i denne bransjen. Derfor må vi synliggjøre hele bredden av hva vi jobber med, sier han og trekker frem et eksempel;

- Dagens varmtvannstanker dreier seg om langt mer enn varmt vann. I dag laster de ned strømprisene og varmer automatisk vannet når prisen er lav. Det vi jobber med er en del av fremtiden, sier han.
 
- Kommer aldri til å bli erstattet av en robot

Rørlegger Geir Sirnes AS omsetter årlig for rundt 40 millioner og retter seg i hovedsak mot privatmarkedet. Mens bedriftsrettet rørleggerfirma har et fåtall større kunder å forholde seg til, har de 30-40 kunder – gjerne i løpet av en dag.

- Det er det vi liker og er god til. I tillegg er våre ansatte ofte utadvendte og liker å være ute og snakke med folk, sier han.

Parallelt med økte strømpriser har etterspørselen for rørleggertjenester tatt av. Ifølge Sollesnes vil det alltid være behov for rørleggere.

- Vi hadde en periode i fjor vinter der rørene til en del folk frøs. Da hadde vi 60-70 telefoner til dagen og vi jobbet på spreng for at folk skulle ha tilgang til noe så elementært som vann. Vi kommer med andre ord aldri til å bli erstattet av en robot, avslutter han.

KILDE: Næringsforeningen Haugalandet

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår