Grønn reise til Hallingtreff

 
Grønn reise til HallingtreffBildet: Martina B. Svedahl (stående), Linn Tobiassen og Henrik Halvorsen på toget fra Oslo til Ål og Hallingtreff. (Foto: Jørn Søderholm)
HALLINGTREFF 2022: Jubileumsutgaven av Hallingtreff er i gang. For mange startet det med grønn reise fra Oslo og Bergen til Hallingplast sine produksjonslokaler i Ål i Hallingdal.

Av Odd Borgestrand

Årets konferanse samler 304 deltakere i tillegg til 23 utstillere, der mye vil handle om klima og grønn bærekraft for et rekordstort deltakerantall. Mange av deltakerne har vært årvisse gjengangere på treffet, og noen er for rene veteraner å regne, men her er også en rekke førstereisende.

Fra olje og gass til VA og infrastruktur

– To av de er maskiningeniør Linn Tobiassen som nettopp har begynt i Asplan Viak i Drammen. Hiun satt på toget sammen med Henrik Halvorsen, som er daglig leder i Styvehavn AS i Fredrikstad. Begge var spente foran møtet med det sagnomsuste treffet, som arrangeres av Hallingplast AS i samarbeid med Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology.
- Jeg begynte i jobben i Asplan Viak, for bare to uker siden, og skal jobbe med prosjektledelse i infrastruktur. Jeg kommer fra olje- og gassbransjen.  Dette blir første store møte med VA-bransjen, og Hallingtreff er et godt sted å bli kjent med bransjen, mener Linn Tobiassen.

Oppmåling og kartlegging under vann

Henrik Halvorsen tilbyr kartlegging, oppmåling og inspeksjon under vann og hans firma får stadig flere oppdrag fra aktører i VA-bransjen. 
- Hallingtreff er et godt sted å bli kjent med folk i bransjen og få ny kunnskap, mener han.
På den grønne turen var også møteledere for den faglige delen av årets konferanse, Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal. De er blitt rutinerte konferanseledere og møter godt forberedt til jubileumsutgaven. Siste finpuss på programmet ble foretatt på toget mellom Drammen og Ål, og nå gleder de seg til utbytterike dager for en samlet VA-bransje med deltakere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Fagdag på fabrikken

Første dag av årets Hallingtreff bød på omvisning i produksjonen på Hallingplast med ekstra fokus på resirkuleringsavdelingen, innføring i sveiseteknikk og montering av PE-plater. Fra scenen kom siste nytt om utviklingen av sjøledninger, der daglig leder Sverre Tragethon og Fredrik Rusten i Dykkerteknikk viste spennende bilder fra trenching av grøft på sjøbunn i Skottland.  Fossilfrie plastrør og ISCC PLUS-sertifisering med Guro L. Lilleslåtten sto også på programmet.

Bildet: Ingen tvil om at Hallingtreff skal jubilere de neste dagene. Her fra åpningen av treffet i Hallingplast sine lokaler i dag. Foto: Odd Borgestrand

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår