Inviterer til varmepumpeprosjekt i Moss

 
Inviterer til varmepumpeprosjekt i MossBildet: Bellevue stadion i Moss
AKTUELLE PROSJEKTER: Moss kommune inviterer til anbudskonkurranse om etablering av undervarme /nytt varmepumpeanlegg ved Bellevue stadion i Moss.

Av Bjørn Laberg

Leveranse og montering av varmepumpe, varmefordelingsskap, samt styring av dette, er med i denne entreprise, men det må samarbeides med leverandøren av grunnarbeidene i gjennomføringen.

Ved lang leveringstid (6-8 uker) på varmepumpe, skal varmesentralen bygges ferdig, slik at anlegget kan forsynes fra elkjelen. Det skal foretas igangkjøring, innregulering og funksjonskontroll av alle funksjoner. Prøvene skal omfatte:
• Funksjonskontroll.
• Kontroll og dokumentasjon av alt montert utstyr.

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Anlegget for undervarme dimensjoneres ikke for snøsmelting, men for å holde spilleunderlaget frostfritt og mykt. Kunstgressbaner med undervarme må derfor ryddes for snø ved snøfall. Hensikten med undervarme på kunstgressbaner er å få størst mulig bruk på best mulig underlag i vinterperioden.

• Det skal benyttes vannbåren varme til oppvarming av denne banen med en blanding av vann/glykol som sirkulerer i ett lukket system. Som hoved energikilde skal det leveres varmepumpe luft/væske og som spisslast levers det en el kjele. Varmerørene blir lagt i støtdempende varmepad og vil da gi en termisk treg bane.

• Varmepumpen skal leveres med en kapasitet til å varme opp 33% av totalareal om gangen med en beregning på 60W pr kvm og beregningsunderlaget skal gjøres ved 7 grader ute temperatur. Anlegget skal leveres med nødvendige pumper, akkumulatortanker og automatikk.

• Det skal leveres en el kjele for å dekke spisslast og også kunne kjøre anlegget ved perioder hvor varmepumpen ikke kan brukes pga. støy til nærliggende boliger. Det skal leveres ett komplett automatikkanlegg som egen undersentral montert i teknisk rom sammen med elkjele og energisentral.

• Automatikksentralen må kunne kommunisere med kommunens overordnede SD anlegg av typen Niagara Ax på bus-kommunikasjon med grensesnitt BACnet TCP/IP eller Modbus TPC/IP/Modbus RTU, RS-485 eller LON kommunikasjon.

• Det må bygges ett teknisk rom/ isolert bod for å ha el kjele og varmesentral i rom. Dette bygges i forbindelse med dagens hovedtavle som har gitt strøm til det gamle undervarmeanlegget som var strøm. Byggets størrelse må beregnes av leverandøren av varmeanlegget og prises i denne entreprise.  

Tiltakshaver: Moss kommunale eiendomsselskap KF
Tilbudsfrist: 9. september 2022

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår