Norconsult skal prosjektere gassanleggene i Livsvitenskapsbygget

 
Norconsult skal prosjektere gassanleggene i LivsvitenskapsbyggetBildet: Norconsult, her ved Henning Vellene (t.h.), direktør Teknikk og Industri, skal prosjektere gassanleggene i Livsvitenskapsbygget. Her fra kontraktsigneringen med Kristoffer Abrahamsen, direktør i AF Energi.
Norconsult har inngått en avtale med AF Gruppen om prosjektering av gassanleggene i Livsvitenskapsbygget. Avtalen går frem til mars 2025.

AF Gruppen inngikk tidligere i mai avtale med Statsbygg om levering av rørarbeider til Livsvitenskapsbygget, som er under oppføring rett ved Forskningsparken i Oslo.

Nå har AF Gruppen valgt Norconsult til å prosjektere gassanleggene i bygget.

– Livsvitenskapsbygget er et viktig prosjekt der alle involverte over tid har investert mye tid og ressurser. Vi ønsker å ha med oss de fremste fagfolkene på gass videre i prosjektet, og Norconsults ressurser som allerede jobber med bygget, har vist at de har svært høy kompetanse og er blitt en viktig del av teamet ved Livsvitenskapsbygget, sier Luke Panton, porteføljeleder i AF Energi.

Har en sterk posisjon

Kontrakten mellom Norconsult og AF Gruppen er en del av Entreprise K301 Rørarbeider, det er en totalentreprise som omfatter sanitær, varme, brannslokking, gass og trykkluft, prosess- og komfortkjøling. Norconsult har inngått avtale om detaljprosjektering av gassanleggene som skal leveres av denne kontrakten. Avtalen går frem til mars 2025.

– For oss i Norconsult er dette en stor og viktig kontrakt som bekrefter vår posisjon på gassanlegg til laboratorier og sykehus. Vi ser frem til å samarbeide videre med Statsbygg og AF Gruppen i dette prosjektet, sier Henning Vellene, direktør Teknikk og Industri i Norconsult.

Gassanleggene ved Livsvitenskapsbygget vil bestå av 60 ulike gassystemer, 2 200 innmeldte gassuttak og det er estimert totalt 29 800 rørmeter i oppdraget.

Størst i Norge

Det nye Livsvitskapsbygget, som blir Norges største universitets- og sykehusbygg, vil knytte vitenskaper tettere sammen og bidra til ny innsikt i hva liv, aldring og sykdom er.

Når det står ferdig, vil bygget samle forskere fra Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) ved Oslo Universitetssykehus (OUS) i tillegg til forskingsmiljøene innenfor kjemi, farmasi og livsvitenskap hos Universitetet i Oslo (UiO).

Det nye Livsvitenskapsbygget er et av Statsbyggs største pågående byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2026. Bygget er 97 500 kvadratmeter stort og skal huse 1 500 studenter og 1 000 ansatte ved Universitetet i Oslo, 650 ansatte ved Oslo universitetssykehus, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår