Nordbygg er tilbake

 
Nordbygg er tilbakeFoto: Nordbygg
Den fire år lange ventetiden er over – 26. april åpnes dørene til det Nordbygg i Stockholm. VVS aktuelt kommer også denne gang til å dekke messen redaksjonelt.

Av Bjørn Laberg

I fire dager er messen åpen og byr på alt fra omvisninger for arkitekter, spennende materialforedrag, kvinnenettverksmøte til inspirerende seminarer, konkurranser, masse nye produkter og besøkskafé helt i byggkeramikk. Det blir dager fylt med inspirasjon, nye møter og over 900 utstillere å ta del i.

– Vi gleder oss veldig til messen med optimisme og engasjement. Vi vet at det er et oppdemmet behov for å besøke messer fordi det er en god møteplass. Tid er en mangelvare og da er det verdifullt å kunne møtes på en arena hvor det er mulighet for nettverksbygging med mange ulike aktører – det kan føre til svært givende diskusjoner, sier Peter Claesson, markedssjef i Scantruck, som er en av Nordbygg-utstillere.

LES OGSÅ: Bærekraft og energieffektivitet på Nordbyggs scener

Kvinneforum finner sted på messen

På Nordbygg 2022 arrangerer messen sitt første nettverksmøte for kvinner. Likestilling er en viktig sak i byggebransjen og en selvfølge for Nordbygg. Besøkende på messen kan forvente programposter rettet mot å fremme en likestilt byggesektor.

– Nordbygg har i mange år forsøkt å samle alle kvinner innen bygg, installasjon og eiendom og siden 2019 har vi planlagt dette arrangementet sammen. Nå, tre år senere, føles det utrolig gøy å kunne åpne Nordbyggs dører og ønske alle kvinner velkommen til dette nettverksmøtet, sier Sandra Mobaraki, moderator for Nordbyggs kvinnenettverksmøte.

Arkitekturen opptar Nordbygg

I år får arkitektur stor plass på messen med et spesialprogram tilpasset arkitekter og arkitektstudenter. Det byr på blant annet omvisninger, materialutstillinger og en foredragsserie av arkitekter kalt «Arkitektens øyne på». I fire dager skal arkitekter forelese om ett prosjekt om gangen, med fokus på hovedmaterialene fordelt på murstein, betong, stål og tre.

– Nordbyggs utstillere besitter en enorm materialkunnskap og det er eksperter på så å si alle byggematerialer. Jeg tror det blir spennende å følge denne forelesningsserien der arkitekter kan presentere byggeprosjekter fra en materialvinkel som en spesiell kvalitet i prosjektene, sier Tove Dumon Wallsten, prosjektleder i Sveriges Arkitekter.

VVS aktuelt vil være tilstede på årets Nordbygg, med vår frilansjournalist Odd Borgestrand.

Har du tips eller spørsmål rundt redaksjonelle vinklinger, kontakt gjerne Odd på e-post: o.borgestrand@gmail.com eller mobilnr. 90620028

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår