Nordnorsk VA-samling

 
Nordnorsk VA-samlingNordnorsk VA kompetanse samlet på seminar i Tromsø. Fagdagen ble ledet av Roger Ramstad og Kjetil Engelsen fra HRP.
En stor del av den kommunale VA-kompetansen i Nord-Norge hadde felles seminar for syvende år på rad. Kommunene Bodø, Narvik, Tromsø og Vågan sine VA-ingeniører møttes til to dagers seminar i Tromsø.

- Dette er en prosjektlederskole for de som er ansatt på vann og avløpsavdelingen i kommunene, sier Trude Hagen i en pressemelding, jurist i Narvik vann, som er primus motor for dette interkommunale tiltaket.

- Det er matnyttig, ikke minst fordi det er de som er prosjektledere for VA som er med på å levere problemstillinger som blir tatt opp under de årlige samlingene. Ut fra forslagene finner vi foredragsholdere og lager opplegg som er spisset mot den jobben prosjektlederne skal gjøre, sier Hagen.

I år satt 40 personer i salen da HR Prosjekts Roger Ramstad og Kjetil Engelsen åpnet årets seminar. Tema; Hvordan kan byggeleder i anleggsfasen bidra til 100 års levetid på VA-anlegg?

- På programmet sto spørsmål om entrepriseformer, byggeledelse i praksis fra første spadetak, oppfølging under byggeperioden, inklusive SHA og fram til ferdigbefaring, sier regiondirektør for HRP, Roger Ramstad.

Deler erfaring
- En stor del av det totale VA miljøet i Nord-Norge var samlet på seminaret. Blant deltakerne var det personer med 30-40 års kompetanse fra VA-utbygginger. Derfor la vi opp til et program der vi i stor grad også skulle spille på den kompetansen som satt i salen. Engasjementet tydet på at vi lyktes med det. Vi opplevde en ivrig gjeng med masse erfaring, både god og dårlig, som gjorde at vi fikk veldig gode diskusjoner, sier regiondirektør for HRP, Roger Ramstad.

Prosjektleder for VA i HRP, Kjetil Engelsen var foredragsholder. Han har bakgrunn som rørlegger, og mer en 40 år i bransjen både som entreprenør og de siste årene som prosjektleder på byggherresiden.

Han er også fornøyd med det engasjementet han møtte blant sine Nord-Norge kollegaer.

- Vi kan ikke slå oss på brystet og si at vi er noen supermenn noen av oss. Det er viktig at vi kan lære av de som er med på slike samlinger. Og det er viktig at tar med oss de gode tipsene vi har fått, sier Engelsen.

- At vi klarer å spisse programmet mot problemstillinger som deltakerne melder inn gjør slike samlinger veldig matnyttige. Og ved å ha eksterne foredragsholdere får vi også sett tingene litt utenfra, sier Trude Hagen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår