Norges beste VVS-master

 
Norges beste VVS-masterBildet: Ingrid Jæger Landsnes skrev masteroppgaven i samarbeid med GK, noe fagdirektør i GK Inneklima, Mads Mysen, synes er stor stas. Til høyre: Natasa Nord i VVS-stiftelsen og professor ved NTNU.
Ingrid Jæger Landsnes jobber som prosjektleder i GK i Trondheim. Nå har masteroppgaven hennes blitt kåret til landets beste innen fagområdet VVS, energi og miljøteknikk for 2021.

Prisen ble delt ut 20. oktober, under VVS-dagene på NOVA Spektrum i Lillestrøm, og det er VVS- Stiftelsen som står bak prisutdelingen. I begrunnelsen fra juryen er det trukket frem at masteroppgaven, som ble ferdigstilt våren 2021, tar for seg viktige tematikker som inngår i grenseland mellom energi i bygninger og digitalisering. 

– Oppgaven viser et klart behov, og en nytteverdi for bedre utnyttelse av historiske driftsdata for både simulering og forbedring av framtidens drift. Med dagens strømpriser er resultatene i oppgaven enda mer aktuelle, sier Natasa Nord i VVS-stiftelsen og professor ved NTNU. 
Hun legger også til oppgaven er meget omfattende, samt at den inneholder en nøye analyse av driftsdata og sammenligning med simuleringsresultater.

Vil bidra til en mer bærekraftig byggebransje

Det er kun masteroppgaver som ha fått karakter A som blir vurdert av VVS-stiftelsen. På grunn av pandemien kårer stiftelsen i år beste oppgaver for både 2020, 2021 og 2022. Landsnes selv er både overrasket og stolt over å ha fått annerkjennelsen.  
– Det er mange gode kandidater, så det er vanvittig kult å motta denne prisen. Det å finne gode energieffektive løsninger, som kan redusere energibruken i bygg, er avgjørende for å få en grønn omstilling, og hvis oppgaven min kan bidra positivt er det ingen ting som er bedre, sier hun.
26-åringen som er fra Stokka i Stavanger har studert energi og miljø på NTNU i Trondheim, og skrev masteroppgaven i samarbeid med GK. 

– Målet med oppgaven var å analysere hvordan man kan redusere energibruken i en kontorbygning som har oppvarming via ventilasjon, og se på hvordan dette påvirker inneklima og kostnader for energi. Bakgrunnen for oppgaven var at høye effekttopper kan gi utfordringer for fjernvarme- og strømnettet, og at man derfor ønsker at sluttbruker skal flytte energibruket til perioder med lavere belastning i nettet, forklarer Landsnes.

- Studentoppgaver gir stor verdi

Fagdirektør i GK Inneklima, Mads Mysen, synes det er stor stas at en av de ansatte mottar den gjeve prisen, og opplyser om at GK har gode erfaringer med å samarbeide med studenter om skoleoppgaver. 
– I løpet av 2022 har jeg bidratt til en bachelor og tre masteroppgaver. Slike oppgaver er viktige for oss, og flere av oppgavene har bidratt til økt kundeverdi. I tillegg er det i et rekruteringsperspektiv en fin måte å bli bedre kjent med kandidater på, sier Mysen. 
Landsnes er glad for muligheten hun fikk til å samarbeide med GK om oppgaven, og jobber nå fulltid i selskapet som prosjektleder. 

– Gjennom masteren på NTNU har jeg opparbeidet meg en bred forståelse av ventilasjonsfaget, og blant annet fordypet meg i det behovsstyrte ventilasjonssystemet Lindinvent. Dette er kunnskap som kommer godt med i arbeidshverdagen, avslutter Landsnes. 

Om GK:
GK er Skandinavias ledende leverandør av teknikk i bygg med en omsetning på rundt 6 milliarder kroner. Med rundt 3000 ansatte og 100 kontorer i Norge, Sverige og Danmark leverer vi smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, rør, elektro og byggautomasjon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår