- Ny vannforsyning pådrar seg merkostnader

 
- Ny vannforsyning pådrar seg merkostnaderBildet: Maria Aursund, direktør i Vann- og avløpsetaten. Foto: Sturlason
Høy lønns- og prisstigning gir merkostnader for prosjektet Ny vannforsyning i Oslo. - Det skulle vi gjerne vært foruten, sier Anna Maria Aursund, direktør i Vann- og avløpsetaten.

- For prosjektet Ny vannforsyning i Oslo er kostnadsveksten per i dag beregnet til å utgjøre i størrelsesorden 3,5 – 3,7 milliarder kroner, utover de midlene som allerede er avsatt til å håndtere den normalt forventete prisveksten, sier hun.

- De siste to årene har vi sett den høyeste prisstigningen på flere tiår. Bakteppet er uroen i verdensøkonomien. Det rammer bredt, også i gjennomføringen av ny vannforsyning til Oslo. Lønns- og prisstigningen er utenfor vår kontroll og vil gi merkostnader, sier Aursund.

Lønns- og prisveksten i prosjektet Ny vannforsyning til Oslo var anslått til å være 3 prosent hvert år. SSBs byggekostnadsindekser, som direkte påvirker kostnadene for prosjektet ny vannforsyning i Oslo, viser at kostnadene i anleggsprosjekter har økt med mer enn 25 prosent bare for årene 2021 og 2022.

LES OGSÅ: Åpnet ny overføringsledning for 70 000 abonnenter

Kostnads- og styringsrammen for prosjekt Ny vannforsyning Oslo blir regulert årlig basert på den faktiske lønns- og prisstigningen det enkelte år i tråd med Oslo kommunes retningslinjer for dette.

Fakta om prosjektet:

Prosjekt Ny vannforsyning til Oslo skal sikre Oslo en fullgod reservevannforsyning. Prosjektet er nødvendig for innbyggernes liv og helse, for Oslo er i dag i stor grad avhengig av en kilde til drikkevann - Maridalsvannet.
Oslo kommune ved Vann- og avløpsetaten bygger nå vanntunnel fra Holsfjorden til Oslo, nytt renseanlegg og nytt nett for distribusjon av vann ut i byen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår