Åpnet ny overføringsledning for 70 000 abonnenter

 
Åpnet ny overføringsledning for 70 000 abonnenterBildet: Fra venstre Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo kommune, Marianne Borgen Oslos ordfører og Anna Maria Aursund, direktør i Vann– og avløpsetaten. (Foto Vann– og avløpsetaten)
En ny overføringsledning for drikkevann mellom Skullerud og Enebakkveien ble i dag offisielt åpnet av Oslos ordfører Marianne Borgen.

Den 3,3 kilometer lange ledningen skal sørge for trygg vannforsyning til over 70 000 personer i bydel Søndre Nordstrand og deler av Nordre Follo kommune. I tillegg legger den til rette for befolkningsvekst i årene som kommer.

Viktig investering

- Vi forsterker vannforsyningen til bydel Søndre Nordstrand og muliggjør den planlagte utbyggingen av nye boliger i området Gjersrud – Stensrud. Dette er en viktig investering for framtiden, sier Anna Maria Aursund, direktør i Vann– og avløpsetaten. 

Den nye overføringsledningen går fra Skullerud vannbehandlingsanlegg og ligger i en 3,3 kilometer lang tunell som har tatt litt over tre år å bygge. 
- Jeg vil takke alle beboerne som har blitt berørt av prosjektet for deres tålmodighet i de siste tre og et halvt årene, sier Aursund

Avgjørende for befolkningsvekst

I dag åpnet Oslos ordfører Marianne Borgen offisielt overføringsledningen, sammen med Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo kommune.
Hvert år sender Oslo i snitt 2,5 millioner kubikkmeter vann til over 30 000 innbygger i Nordre Follo kommune. Med denne overføringsledningen knyttes vannledningsnettet bedre sammen og sikrer Nordre Follo en tryggere og mer robust vannforsyning.

- Tilgang på drikkevann er avgjørende for at Oslo, og kommunene rundt, skal kunne vokse i årene som kommer. Vi skal legge til rette for dette og fortsette vårt kontinuerlige arbeid med å sikre innbyggerne rent vann i kranene hver eneste dag, sier Aursund.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår