Ønsker å sanere vannledninger

 
Ønsker å sanere vannledningerIllustrasjonsbilde: Omtrent 850 meter av ledningsnettet er planlagt fornyet ved bruk av nodig som metode, i form av strømpekjøring av avløpsledninger og utblokking vannledninger. Foto: Olimb Rørfornying
AKTUELLE PROSJEKTER: Lillestrøm kommune inviterer til konkurranse om kontrakt på sanering av vann-, overvann og avløpsledninger.

Av Bjørn Laberg

Som en del av plan for utskifting av grått støpejern skal Lillestrøm kommune sanere vann-, spillvann- og overvannsledning i området Granstubben, Hasselbakken og Salmakerveien, totalt en lengde på ca. 1700 m. 

Vannledningene er i grått støpejern, spillvann- og overvannsledningene er i betong. Ledningsnettet er fra ca. 1967, med unntak av påkoblingen fra Eikekroken som er fra ca. 1978.

Omtrent 850 meter av ledningsnettet er planlagt fornyet ved bruk av nodig som metode, i form av strømpekjøring av avløpsledninger og utblokking vannledninger. Resterende ledningsnett er planlagt fornyet ved bruk av tradisjonell graving.

Grunnforholdene er antatt til å bestå av fjell og løsmasser som er godt egnet for graving. Det er ikke registrert kvikkleire i, eller i prosjektområdets umiddelbare nærhet. 

Alle kumgrupper er planlagt utskiftet, og vil delvis skape store gravegroper tett opp til eiendomsgrenser. Enkelte deler av VA-nettet har en større dybde enn 3 meter og må forskriftsmessig avstives. 

VA-traseen opp mot Eikekroken passerer igjennom en trang korridor som består av fjell og støttemurer for private eiendommer. Enkelte av støttemurene har synlige sprekker og utglidninger som må hensyntas ved prosjektering og gjennomføring.

Tiltakshaver: Lillestrøm kommune
Tilbudsfrist: 10. januar 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår