Pipelife lanserer populært overvannsrør i lavere vekt

 
Pipelife lanserer populært overvannsrør i lavere vektFoto: Ahlsell / Pipelife
Pipelife har laget rørsystemet Pragma Infra for å få bukt med stadig flere flommer og økt nedbørsmengde. Nå lanseres to dimensjoner i lettvektsvarianter – fremdeles med ringstivhetsklasse SN 8.

Pragma Infra har befestet seg som et av de mest fremoverlente rørsystemene, med en rekke kvalitetsstempler, som Nordic Poly Mark-sertifisering og EPD.

— De ulike sertifiseringene gjør det enkelt for kundene å velge rørledninger med riktig kvalitet og levetid. I tillegg er det enklere å sammenligne miljøpåvirkningen fra produktene når de har miljødeklarasjoner som EPD, sier Lars Erik Berg i Ahlsell.

Satser på miljø

Den siste tiden har Pipelife satset tungt på å redusere utslipp og miljøpåvirkningen. Pragma Infra fås fossilfritt og kan i tillegg til tradisjonelle rørledninger bygges som overvannsmagasiner og som store, liggende sandfang som drastisk reduserer utslippet av mikroplast og andre forurensede stoffer.

— Den nylig reviderte leggeanvisningen for VA-rør, som tillater inntil 100 mm steinstørrelse i omfyllingen for de største rørdimensjonene, bidrar også til å senke miljøavtrykket til tekniske installasjoner. Anvisningen oppfordrer til økt bruk av stedlige eller kortreiste masser – som reduserer kostnadene og bidrar positivt i et miljøperspektiv, sier Bård Moen, Produktsjef VMT i Pipelife.

Foto: Ahlsell / Pipelife

Lettvektsvariant lanseres

Nå lanserer Pipelife Pragma Infra i dimensjonene DN/ID 1200 og DN/ID 1400 i lavere vekt enn standardrøret.

— Rørene produseres lokalt i Surnadal. Lettvektsrørene har samme ringstivhetsklasse som de vanlige rørene, SN 8, men på grunn av den lave vekten har de redusert ringfleksibilitet, som i sin tur betyr at de ikke har Nordic Poly Mark-sertifisering, sier Moen.

Han understreker at rørene selvsagt er produsert i henhold til NS-EN 13476-3.

— Infra lettvektsrør har samme mål og farger som Pragma Infra rør. Vi lanserer lettvektsrørene for å møte etterspørselen fra kundene som ønsker et alternativ når det ikke er krav om sertifiserte rørsystemer.

KILDE: Ahlsell

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår