Powerhouse deler strøm med elbilistene

 
Powerhouse deler strøm med elbilisteneBildet: Deler av strømmen som forsyner lynladestasjonen på Kjørbo med ren energi, er overskuddsenergi fra nærliggende Powerhouse Kjørbo. Kontorbyggene produserer ca. 550.000 kWt med ren energi hvert år, og dette er langt mer enn hva byggene selv forbruker. Foto: Entra
Elbilister som lader elbilen ved Mer sin første 300 kW lader, får overskuddsenergien fra kontorbygget Powerhouse Kjørbo rett på batteriet.

Mer Norge og Entra har i lengre tid samarbeidet om å få en ladestasjon på plass ved Powerhouse Kjørbo, og i dag ble endelig ladeanlegget strømsatt. Det er dermed åpent for alle elbilister å lynlade bilen sin på den nye lladestasjonen i Sandvika i Bærum.

Naturlig samarbeid

– Denne ladestasjonen er en viktig lokasjon i vårt allerede godt utbygde ladenettverk. Det skyldes plasseringen i Bærum, et av de områdene i Norge med høyest elbiltetthet, forteller Malene Brøvig, leder for offentlig lading i Mer.

Mer Norge er et av landets ledende ladeoperatører og har siden oppstarten i 2009 jobbet med å bygge og drifte ladestasjoner over hele Norge. I tillegg til å gjøre det enkelt for elbilister å kjøre elbil, er ambisjonene til Mer Norge å være ledende på bærekraft i sin bransje. Og nettopp derfor er det svært naturlig å samarbeide med andre aktører som har høye bærekraftambisjoner for sine bransjer.

– Dette har også vært et utrolig spennende prosjekt for oss å jobbe med, da vi virkelig tar i bruk teknologien for å utnytte de mulighetene som finnes lokalt med tanke på tilgang på strøm og effekt, sier Brøvig, og sikter til samarbeidet med Entras Powerhouse Kjørbo.

Fra kontorbygg til kraftprodusent

Deler av strømmen som forsyner lynladestasjonen på Kjørbo med ren energi, er overskuddsenergi fra nærliggende Powerhouse Kjørbo. Kontorbyggene produserer ca. 550.000 kWt med ren energi hvert år, og dette er langt mer enn hva byggene selv forbruker.

– Vi er veldig fornøyde med at Mer etablerer seg i Kjørboparken, og det er ekstra stas at den fornybare strømmen som produseres ved Powerhouse Kjørbo kan omgjøres til grønn mobilitet. I tillegg er vi glade for å kunne forenkle hverdagen til våre leietakere ved at det tilbys lynlading på området, sier Henning Berger-Nortvedt, leder for Entra i Sandvika og Drammen.

LES OGSÅ: Outstanding på Kjørbo

Forbildeprosjekt

Powerhouse Kjørbo har energianlegg med brønnpark og varmepumpe som grunnlast, og i tillegg får byggene energi fra en betydelig solcellepark på taket.

– Entra har som målsetning å være miljøledende i eiendomsbransjen, og vi skal være et netto klimanøytralt selskap innen 2030. Powerhouse Kjørbo er et forbildeprosjekt som viser hvordan bygg kan gå fra å være en del av utfordringen til å bli en del av løsningen når det kommer til det grønne skiftet. At overskuddsenergien nå bidrar til å forsyne elbiler med ren, kortreist energi understreker det uforløste potensialet bygg har som kraftprodusenter, sier Berger-Nortvedt.

LES OGSÅ: Kartlegger klimarisikoen i 90 Entra-bygg

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår