Tilbyr rammeavtale på PLS-prosjekt

 
Tilbyr rammeavtale på PLS-prosjektIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Drammen kommune tilbyr rammeavtale for levering av tjenester og utstyr for PLS programmering og nødvendig PLS-utstyr til kommunens vann- og avløpsvirksomhet.

Av Bjørn Laberg

Drammen kommune har cirka 530 km vannledninger med 85 utestasjoner vann tilknyttet. Videre har kommunen 4 avløpsrenseanlegg, 520 km avløpsledninger, cirka 145 pumpestasjoner avløp, 352 km overvannsledninger og 30 overløpsstasjoner.

Rammeavtalen har en varighet fra og med 08.12.2022 til og med 07.12.2024, med mulighet for oppdragsgiver til ytterligere forlengelse i inntil 2 år, med 12 måneder av gangen. Drammen kommune vil inngå parallelle avtaler med to eller flere leverandører, dersom et tilstrekkelig antall kvalifiserte leverandører gir tilbud.

Litt fra behovsbeskrivelsen:

• Levering, montering, igangkjøring og programmering av PLS med tilhørende arbeid på alle utestasjoner for vann og avløp, både nye og eksisterende, samt renseanleggene på Solumstrand, Muusøya, Bokerøya og Mjøndalen.

• Avtalen dekker alt arbeide på PLS og tilhørende utstyr inkludert kommunikasjon via Ethernet/Profinet til Citect toppsystem. Arbeidet på Citect håndteres av oppdragsgiver. Grensesnitt vil være alle relevante data tilgjengelig på kommunens switch.

• Aktuelt eksisterende utstyr er Siemens Simatic PLS med alt omkringliggende utstyr slik som I/O-kort og kommunikasjonskort. Videre er det en del installasjoner med Allen Bradley (CompactLogix MicroLogix og SLC), Schneider PLS samt Mitsubishi PLS (Bokerøya RA) som skal erstattes med Siemens på sikt. Tilbudt utstyr må være kompatibelt med det nevnte.

Det vil bli lagt stor vekt på kompetanse innen vann- og avløpsprosesser samt den type PLS- og SCADA-utstyr som benyttes av Drammen Kommune.

I den forbindelse nevnes spesielt:

• PLS typer benyttet av oppdragsgiver med tilhørende programmeringsverktøy
• Profibus DP kommunikasjonsprotokoll
• Profinet og Ethernet IP kommunikasjonsprotokoll mot Citect
• Exor ETOP og Siemens OP77A operatørpaneler

Oppdragsgiver: Drammen kommune
Tilbudsfrist: 29. november 2022
Verdi: cirka 4.4 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår