Rogaland Teater tilbyr ventilasjonsprosjekt

 
Rogaland Teater tilbyr ventilasjonsprosjektIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Rogaland Teater v/ Innkjøpsassistanse Vest AS, søker totalentreprenør til levering av nytt ventilasjonsanlegg.

Av Bjørn Laberg

Ventilasjonsanlegget som betjener prøvesal og kontorer til rekvisitt / teknisk og toaletter, og nødvendig kanalnett, skal byttes ut slik at luftmengder tilfredsstiller dagens krav til ventilering.

              

              

BILDENE: Fra eksisterende ventilasjonsanlegg ved Rogaland Teater.

Det legges opp til balansert ventilasjon av type omrøring, ikke defus innblåsning.

Leverandøren som tildeles oppdraget skal som totalentreprenør stå for all prosjektering og gjennomføring, være ansvarlig søker, samt stå for fjerning av gammelt anlegg og avfallshåndtering i forbindelse med oppdraget.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Anlegget skal være behovsstyrt for å spare energi, det vil være svært ulik bruk og driftstider av rommene som skal ventileres.

• Anlegget skal til knyttes Rogaland teater sitt SD- anlegg som er levert av Schneider. Komponenter i anlegget må derfor tilpasse til å kunne kommunisere fullt ut med eksisterende SD- anlegg.

• Det skal legges inn en reservekapasitet i anlegget.  Det skal tas høyde for fremtidige driftsendringer av lokalene hvor det kan bli aktuelt. Reserven legges inn i aggregat og kanalnett og strømføring til tavle.

• Vifta kan også være dimensjonert for det økte viftearbeidet reserven medfører, men man må ta hensyn til at viftenes normale driftsområde gjerne er mellom 4080 % av dimensjonerende kapasitet i DCV-anlegg.

• Når man legger inn reservekapasitet, må det gjøres uten at virkningsgraden reduseres ved normal drift, og anlegget må kunne levere og fordele forventet minimum luftmengde. Det kan innebære at man må begrense reservekapasiteten i vifte og viftemotor og heller legge til rette for å skifte disse komponentene når behovet oppstår for å øke kapasiteten.

Oppdragsgiver: Rogaland Teater v/ Innkjøpsassistanse Vest AS
Tilbudsfrist: 10. januar 2024

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår