Selger inn mangfold og kjønnsbalanse

 
Selger inn mangfold og kjønnsbalanseBildet: To Comfort-damer i samtale med styreleder i Ingeborg-nettverket, Eli Hermine Heyerdahl, under kjedens kick-off på Gardermoen. Disse to hadde liten kunnskap om nettverket, og Eli Hermine ga de påfyll. Foto: Odd Borgestrand
Hun blir aldri lei av å snakke om rekruttering blant jenter for å utvikle rørbransjen. I 2018 var andelen kvinnelige rørleggere på 1,54 prosent. Innen 2035 håper hun at andelen kvinnelige rørleggere kommer opp i 20 prosent.

Av Odd Borgestrand

Fire år etter at Ingeborg-nettverket ble etablert er det skjedd positive endringer, men veien mot målet er lang. Det kan jo ta motet fra noen og enhver, men ikke fra initiativtager og nåværende styreleder Eli Hermine Heyerdahl. Under Comfort-kjedens kick-off på Gardermoen tirsdag og onsdag har hun ingen produkter å vise fram, men hun selger inn et viktig budskap.

- Vi åpner dører for bransjen på en ny måte. Nå får vi oppmerksomhet fordi vi snakker om mangfold og kjønnsbalanse. Vi er en bransje som er totalt mannsdominert.  Det viktigste er å adressere ansvaret for rekruttering inn til lederne i bransjen. Jentene ønsker seg flere kvinnelige kolleger, men vi når ikke målet om 20 prosent kvinneandel før mannfolka i bransjen finner ut at dette er god business.

- Vi har i dag 20 partnere som støtter oss på ulike måter. Comfort er sammen med flere andre kjeder blant gullpartnerne, og denne kjeden har jo også en kvinnelig administrerende direktør. Det samme har Rørentreprenørene Norge. Dette er kvinner som viser vei for hele bransjen. Det positive er at de andre topplederne har forstått at de må ta grep for å få flere kvinner inn i yrket, og det er gledelig at de tør å snakke høyt om det, mener Heyerdahl.

- Våre ledere må tørre å ta noen valg og være bevisst på å søke etter kvinnelige kandidater til de ulike stillingene i bransjen. Innen 2030 bør vi oppnå en kvinneandel på 20 prosent totalt sett i bransjen, og innen 2035 håper vi at andelen kvinnelige rørleggere også kommer opp i 20 prosent, sier hun.

- Målet med besøket her, er å få åpnet døra litt hos alle Comfort-bedriftene, slik at de alle gjør grep for å få et bedre mangfold. De fleste har fått med seg at det arbeides for økt rekruttering blant jenter, men nå må vi øke intensiteten med tanke på bevisstgjøring, understreker hun.

Hun mener nettverket er en viktig arena for kvinner som jobber i rørbransjen, og som ønsker å representere kvinnelige rollemodeller i bransjen. Gjennom tilrettelegging for erfaringsutveksling, kompetanseheving og personlig utvikling, skaper Ingeborg-nettverket en felles møteplass for inspirasjon og motivasjon.

- Nå skjer det vanvittig mye og vi er aktive på sosiale medier for å nå ut til flest mulig i bransjen. Vi har mange flotte ambassadører, og 1.mars er det søknadsfrist for de som kan tenke seg å bli rørleggere. Norge trenger 700 nye rørleggere hvert år, og her er det gode muligheter for et spennende yrke også for jenter, slår Heyerdal fast.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår