Sprek 90-åring i Drammen

 
Sprek 90-åring i DrammenBildet: Helge Zachariassen (rørleggerformann), Bjørn Jensen og Hilde Jensen ser frem til å feire 90-årsjubileum i neste uke
En av de eldste Comfort-bedriftene i landet, Comfort Drammen Jensen Varme & Sanitær, feirer 90 år.

Søskenparet Hilde og Bjørn Jensen er tredje generasjon som driver bedriften på Strømsø i Drammen.

Det var Hilde og Bjørn sin bestefar, Sverre Jensen, som startet Jensen Varme & Sanitær for 90 år siden. Han drev den sammen med sin sønn, Arvid Jensen, frem til søskenparet Hilde og Bjørn tok over. Sammen styrer de den daglige driften. Nå er de 20 ansatte, hvorav 14 er rørleggere og lærlinger, to arbeider i butikken og resten i administrasjonen. Bjørns datter Tine er butikkleder, noe som gjør det til en ordentlig familiebedrift. Jensen varme & sanitær som så dagens lys i 1930 er en av Drammens fem eldste bedrifter, og de har holdt til i murhuset på Strømsø siden 1965. I 1977 gikk bedriften inn i Comfort-Kjeden.

Mer fokus på fag og rådgiving

Søskenparet forteller at det å bli en del av en kjede førte til flere endringer, blant annet fikk de tilgang til et mye større produktspekter.

- Da vi startet opp for 90 år siden var eneste vindusutstillingen en do, to kraner og en servant. Det var dette som skulle illustrere at vi drev med rørlegging. Kundene måtte rett og slett kjøpe det vi hadde. I dag er dette heldigvis helt annerledes. Kundene våre har i dag store krav til produkter, innredning og fagkompetanse. Og vi er stolte av at virksomheten vår i større grad har gått over til å også ha fokus på fag og rådgivning, forteller Hilde Jensen i en pressemelding.

Hun forteller at kundene gjerne har lest seg godt opp på produkter og muligheter før de kommer i butikken.

- Det liker vi. Det betyr at vi må holde oss oppdaterte og følge med på hva som skjer innen trender. Det vi ikke liker er at folk kjøper ulike produkter i ulike nettbutikker som ikke har rett sertifisering. Vi opplever daglig at folk har bommet på kjøp via nett og at produkter ikke kan monteres av fagfolk fordi de mangler riktig sertifisering. Reservedeler til disse produktene kan også bli vanskelig å få tak i hvis ikke produktene finnes i Norge. Det er viktig at man bruker ordentlige fagfolk og faghandlere når bad skal pusses opp, forteller Bjørn.

Store og små prosjekter

Familiebedriften driver med både små og store prosjekter. Nylig har de avsluttet et 6,5 års langt prosjekt på Knivåsen terrasse.
- Vi er mye inne i store boligprosjekter og det er vi veldig stolte av. Vi har flere eiendomsutviklingsselskaper som vi har faste avtaler med. På Knivåsen terrasse hadde vi ansvar for sprinkel, sanitæranlegg og varmeanlegg i 119 leiligheter, forteller Bjørn.

I tillegg jobber de mye med totaloppussing av bad.
- Det er mange i privatmarkedet som ønsker oss med på prosjekter der bad skal renoveres. Da tar vi ansvar for hele prosjektet fra a til å, vi har kontakt med underleverandører og er rådgiver og prosjektleder for hele prosjektet. Vi opplever at mange synes dette gir stor trygghet, sier Bjørn.

Viser bredden i Comfort-Kjeden

- Comfort Drammen er en virksomhet som virkelig viser bredden vi tilbyr i Comfort-Kjeden. De har drevet en solid virksomhet i 90 år og har stort fokus på faget. Comfort-Kjeden skal være det tryggeste valget for både privatmarkedet og prosjektmarkedet. Det er Comfort Drammen selve beviset på, sier administrerende direktør i Comfort-Kjeden, Kari Øgle Kjensberg.

Comfort Drammen Jensen Varme & Sanitær har kunder spredt i et stort geografisk område, fra øverst i Hallingdalen til Larvik.
- Det at vi er en del av en kjede gir oss også fordeler ved at vi kan leie inn rørleggere fra andre medlemmer i Comfort dersom vi har behov for det. I tillegg leier andre Comfortører inn våre rørleggere hvis vi har mulighet til å avse ressurser i en periode. Dette bidrar til at vi alltid har nok folk og arbeid til prosjektene vi er inne i, forteller Bjørn.

De forteller også at faget har endret seg mye på de 90 årene de har drevet.
- Før var det relativt enkelt med rørarbeid. I dag er det bare fantasien som setter en stopper for hva man kan få til på varme og sanitær. Før hang radiatoren på veggen, og det var det valget man hadde. Nå er det ekstremt mange muligheter. Dette gjør det til et spennende, interessant og mer komplekst fag enn tidligere, sier Hilde.

Feirer i hele år

I neste uke starter første del av jubileumsfeiringen. Jubileet skal nemlig feires jevnt i løpet av hele året med flere butikkampanjer og sosiale arrangementer internt.

- I neste uke starter vi feiringen med gode tilbud i butikken. Vi skal også feire med både kunder, ansatte, leverandører og samarbeidspartnere gjennom hele året. Man blir jo bare 90 år en gang!, sier Hilde og Bjørn.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår