- Stas å få profilere rørleggerfaget

 
- Stas å få profilere rørleggerfagetBildet: Martin Gellein, rørlegger hos Comfort Fredrikstad, Viken El og VVS
Denne uken er det duket for en ny sesong av TV-serien «Eventyrlig oppussing» på TV3. I sesongens femte episode er det gjengen i Comfort Fredrikstad som stiller opp som rørleggere.

I TV-serien «Eventyrlig oppussing» renoveres hus og hytter som befinner seg i sjeldent idylliske omgivelser. Denne sesongen skal blant annet en hytte i Aremark renoveres, og for gjengen i Comfort Fredrikstad bød det på noen arbeidsdager utenom det vanlige. 

– Det ble noen dager på jobben jeg ikke har opplevd maken til. Det var utrolig innholdsrikt og veldig gøy å følge med på produksjonen rundt programmet, sier Martin Gellein, en av rørleggerne hos Comfort Fredrikstad, Viken El og VVS. 

Deler faglig kompetanse

Det var særlig én ting som skilte dette oppdraget fra andre oppdrag. 

– Vanligvis kommer de ulike faggruppene inn på ulike tidspunkter i prosjektet, men her stod alle klare og gikk fortløpende inn etter hverandre, sier Gellein. 

Gelleins oppgave var å legge inn vann og avløp til kjøkkenet. I tillegg deler han litt av sin faglige kompetanse med kjendisdesigneren Halvor Bakke. Hvordan sluttresultatet ble mottatt av de som fikk hytta pusset opp, vet han foreløpig ingenting om. 

– Det blir spennende å se! Vår jobb har vært å løse det tekniske rundt noen andres designidé, så jeg er uansett trygg på at vår del av jobben er gjennomført på en tilfredsstillende måte, sier han.

Målet er å rekruttere flere

Selv om Gellein synes det er stas å være med i et TV-program, er det en annen viktig grunn til at han og resten av gjengen i Comfort-Kjeden stiller opp på dette. 

– Hovedgrunnen er at vi ønsker å nå ut til potensielt nye rørleggere, ved å vise frem bredden av faget og kvaliteten på arbeidet vårt. Det er begrenset hvor mye vi synes i et slikt program, men det er viktig å benytte de mulighetene vi får, sier han.

VVS-bransjen kommer til å trenge flere fagfolk i årene som kommer, og som et resultat av dette er rekruttering av nye kandidater en viktig prioritering. For Gellein sin del ble derfor arbeidet med «Eventyrlig oppussing» starten på en annen idé.  

Opprettet Instagram-profil

– Underveis i dette prosjektet fikk jeg besøk av fagsjefen i VVS Norge, Thomas Sæther. Vi snakket om rekrutteringen til faget, og jeg begynte å tenke på muligheten for å bruke egne digitale kanaler for å nå ut til flere.

Gellein valgte derfor å opprette Instagram-profilen Velg_vvsfaget. Gjennom denne viser han frem ulike innblikk fra arbeidshverdagen.

– Vår arbeidsdag består av alt fra å fikse en kran, til å rehabilitere store hus eller legge opp sprinkelsystemer i større leilighetskomplekser. I tillegg tar jeg videreutdanning og studerer teknisk fagskole - klima, energi og miljø, der planen er å bli prosjektleder. Jeg håper at min arbeidshverdag kan vise noen av de mange mulighetene som finnes, og kanskje få flere til å vurdere en karriere innen VVS-faget. Det trenger vi, sier Gellein.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår