Svalun vinner bergvarmeprosjekt i Hanekleiva næringspark

 
Svalun vinner bergvarmeprosjekt i Hanekleiva næringsparkIllustrasjonsfoto av hvordan anlegget vil bli.
Svalun er valgt som totalleverandør av termisk energi til nytt produksjons- og lageranlegg i Holmestrand kommune.

Svalun vil levere cirka 800.000 kWh termisk energi per år til oppvarming, varmt tappevann og kjøling for eiendommen. For å forsyne bygget med nok energi og effekt, vil det bli etablert cirka 20 bergbrønner, hver med rundt 300 meter dybde.

Første bergvarmeprosjekt

Den termiske energien som hentes ut fra berget, vil ved hjelp av varmepumper, dekke byggets behov for oppvarming av lokalene og varmt forbruksvann. I sommerhalvåret vil anlegget sørge for kjøling av bygget ved lagring av varme i berget. Svalun har inngått avtalen med Bulk Industrial Real Estate som eier prosjektet og deres leietaker CTS Nordics. Dette vil være Bulk sitt første prosjekt med bergvarmeanlegg.

- Bulk har tradisjonelt gjennomført våre Bulk Modul prosjekter med biobrenselanlegg. Dette har enten vært enkeltstående energisentraler eller felles nærvarmeanlegg i våre Bulk Parker. For dette prosjektet så vi en mulighet til å benytte bergvarme da de stedlige forholdene legger til rette for dette. Vi er trygge på at totalleverandøren Svalun vil sørge for at dette bygget og vår leietaker vil få et svært effektivt energianlegg med lavt klimafotavtrykk, sier Rune Bang, avdelingsleder for prosjekter i Bulk Industrial Real Estate.

Vil huse opp til 300 ansatte

TS Nordics er leietakere av Bulk sitt bygg for lager og produksjon. CTS Nordics er den ledende nordiske entreprenøren innen design- og bygging av bærekraftige datasentre. Dette vil være en utvidelse av samarbeidet mellom disse to selskapene, da CTS Nordics ble valgt av Bulk Data Centers til å videreutvikle Bulk Campus i Kristiansand i juni 2023.

Det nye anlegget vil ligge ved Hanekleiva næringspark i Holmestrand. Bygget ligger på en tomt på 33.000 kvm som Bulk allerede eier, og anlegget vil bli på totalt 12.800 kvm og huse opp til 300 ansatte. Bygget skal sertifiseres til BREEAM-NOR VERY GOOD, og det planlegges for et større solcelleanlegg på taket. Prosjektet skal gjennomføres med fossilfri byggeplass.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår