Tidenes oppsving for Boligmappa

 
Tidenes oppsving for BoligmappaBildet: Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa (t.v.) og Vidar Skoglund, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort (VVS Norge RMB)
Ett år med ny avhendingslov merkes i bransjen. Rørleggerkjedene Bademiljø og Comfort opplever en økning på totalt 216 prosent i registreringer i Boligmappa i 2022 fra året før.

– Det blir viktigere og viktigere å dokumentere at man har brukt fagfolk, og medlemmene våre opplever at kunder stadig tar kontakt fordi de ønsker hjelp fra seriøse rørleggere, sier Vidar Skoglund, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort (VVS Norge RMB). 

VVS Norge RMB sine to rørleggerkjeder Bademiljø og Comfort har over flere år oppfordret sine medlemmer til å bruke Boligmappa. 2022 har likevel vært et rekordår, der begge rørleggerkjedene har en stor økning i antall registreringer i Boligmappa fra 2021 til 2022. Totalt for begge kjedene har det vært en økning i registreringer på 216 prosent fra året før.  

Viktigere og viktigere

– Vi ser en veldig stor vekst blant våre medlemmer i bruken av Boligmappa. Medlemmene våre erfarer at det blir viktigere og viktigere for kundene å bruke fagfolk, spesielt etter at den nye avhendingsloven trådte i kraft, sier Vidar Skoglund, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort (VVS Norge RMB).

1. januar 2022 trådte en ny avhendingslov for kjøp og salg av bolig i kraft. Endringene medførte strengere krav for selger til å dokumentere oppussinger og renoveringer på egen bolig ved salg, og at en bolig ikke lenger kan «selges som den er».

– For oss i Bademiljø og Comfort er det viktig å levere god dokumentasjon på alle jobber vi utfører. Vi har derfor satset på å gi alle våre medlemmer opplæring i bruk av digitale verktøy, slik at de kan produsere nødvendig dokumentasjon på jobbene de utfører, sier Skoglund.  

Verdiløst uten dokumentasjon

Bademiljø har hatt en økning på 285 prosent i registreringer i Boligmappa, der de har gått fra 1460 registreringer i jan-mai 2021, til 5625 registreringer i jan-mai 2022. Comfort har hatt en økning på 147 prosent, med 1436 registreringer i jan-mai 2021, til 3540 registreringer i jan-mai 2022.

– Bademiljø og Comfort var tidlig ute med å jobbe og dokumentere digitalt. Det nyter kundene godt av i dag, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, og henviser til den nye avhendingsloven.

– Om man har et nyoppusset bad, men mangler dokumentasjon, er badet i prinsippet verdiløst i henhold til det nye regelverket. Om ikke takstmannen har papirer på at arbeidet er gjort av kvalifiserte fagfolk, er man nødt til å sette TG3, altså laveste tilstandsgrad. Det tilsvarer en verdi lik null. Kundene som har brukt Bademiljø og Comfort de siste 10 årene har allerede dokumentasjonen på plass, og er sikret for unødvendige tap, utdyper Vigeland. 

- Kundene ønsker trygghet og kvalitet

Skoglund forteller at flere av deres medlemmer melder om at kunder tar kontakt med dem fordi de ønsker å bruke rørleggere som dokumenterer, og at de ønsker trygghet og kvalitet.  

– Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke Boligmappa, siden Boligmappa følger boligen og ikke eieren. Dette gir en trygghet for alle som skal kjøpe bolig, slik at de kan ha en dokumentert og lett tilgjengelig oversikt over hva slags arbeid som er utført i boligen, sier Skoglund. 
Med Boligmappa kan du som boligkjøper se om badet har blitt pusset opp, og om det har blitt behandlet for råte eller mugg. En annen positiv effekt av å bruke Boligmappa, er at du kan være helt sikker på at håndverkeren du velger er et seriøst firma. Det er 6300 bedrifter som bruker Boligmappa, og Boligmappa har krav til seriøsitet i form av fagkompetanse, økonomi og selskapsform. 

– Boligmappa samarbeider med organisasjoner som Skatteetaten, Rørnorge og Forbrukerrådet om å fremme seriøse og trygge håndverkere. Bademiljø og Comfort er viktige og naturlige samarbeidspartnere, og sammen bidrar vi til å gjøre VVS-bransjen – og hele byggebransjen - litt bedre, sier Vigeland.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår