Wavin leverer fordrøyningsanlegg i Vestby

 
Wavin leverer fordrøyningsanlegg i VestbyBildet: For å unngå overvannsproblemer på Høgda i Vestby har det nylig blitt installert et fordrøyningsanlegg på 1302 kubikkmeter bestående av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin. Foto: Norsk Wavin
For å forbedre overvannskapasiteten på Høgda i Vestby, skal overvannskassettene fra Norsk Wavin håndtere de store vannmengdene fra området.

Med et fordrøyningsanlegg på over 1300 kubikkmeter, er dette det største volumet av overvannskassetter Norsk Wavin har levert til nå. Entreprenøren er imponert over det effektive og enkle systemet som er lagt i trappeform. 

Fordrøyningsanlegg på 1302 kubikkmeter

I forbindelse med et kommunalt vann- og avløpsprosjekt på Høgda i Vestby var det behov for å kontrollere de store vannmengdene fra området som renner ut i bekken. For å unngå overvannsproblemer ble det tidligere i februar installert et fordrøyningsanlegg på 1302 kubikkmeter bestående av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin. 

Park & Anlegg AS er hovedentreprenør på prosjektet og har med seg øvrige samarbeidspartnere på laget. De er meget fornøyde med installeringen av rundt 5000 overvannkassetter. 

- Det er som å bygge legoklosser oppå hverandre. I tillegg installeres kassettene uten bruk av verktøy, pinner eller klipps, fordi de har integrert låsing mellom kassettene som gjør at de er enkle å stable, forteller Joachim Sundås, formann hos Park & Anlegg AS, i en pressemelding.

Viktig med grundig forarbeid 

For å sikre at anlegget er tett, har Borge Miljøservice AS ansvaret for å sveise magasinet med membran. De er ofte med på monteringen av fordrøyningsanleggene de sveiser, og har vært innom mange forskjellige kassetter på markedet. 

- Jeg foretrekker alltid å installere Wavin sine kassetter fordi de leverer et veldig stødig og effektivt system av høy kvalitet. Stabiliteten til kassettene er på et helt annet nivå enn øvrige kassetter på markedet, og de passer alltid oppi hverandre på alle sider så det ikke er mulig å gjøre noe feil, forteller Geir Evensen, plastsveiser hos Borge Miljøservice AS. 

Med et fordrøyningsanlegg på over 1300 kubikkmeter, mener Sundås fra Park & Anlegg AS det er viktig å gjøre et grundig forarbeid og ha god bemanning for å oppnå et godt resultat. 

- For at stablingen av kassettene skal gå på skinner, er det viktig at fundamentet under er så rett som mulig. Det krever at man er nøye med avrettingen av underlaget, som bidrar til en jevn og god drift gjennom hele installeringen. Med god bemanning fra både oss, Norsk Wavin og Borge Miljøservice gikk installeringen over all forventing. 

Kassettene er lagt i trappetrinn 

Vidar Handal, Nordic Product Manager hos Wavin, mener det som er spesielt med anleggsprosjektet på Høgda i Vestby er at kassettene er lagt i trappetrinn tilpasset terrenget. 

- Kassettene er installert i seks lag som danner et volum med BxLxH = 20,4x20,4x2,4m. Videre er formen trappet i høyden tilpasset skrånende terrengoverflate. Dette gir to trappetrinn på grunnvolumet, slik at høyeste punkt av anlegget er 4,0m over fundamentet. Det er enkelt å få til trappetrinn med dette systemet og du står veldig fritt til å bygge magasinet som du ønsker. Det gjør også at det er enkelt å tilpasse underveis og justere etter forholdene.

Handal fremhever at kassettene i 100 % resirkulert plast er produsert i henhold til NS-EN 17150, 17151 og 17152, og har åpen struktur som tillater full inspeksjon og vedlikehold i alle etasjer av anlegget, i lengderetning og på tvers av anlegget. Spyleslanger kan føres uhindret gjennom hele anlegget, noe Handal mener er en utfordring med mange øvrige kassetter på markedet. Det at kassettene kan stables har også sine fordeler.   

- AquaCell kan stables under transport og lagring. Slik sparer man plass både under transport og på byggeplassen. Dette betyr at det kan fraktes opptil fire ganger så mange kassetter i hver bil, noe som resulterer i færre leveranser, enklere logistikk og lavere CO2 avtrykk, avslutter Handal.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår