Utlyser bergvarmeprosjekt ved barnehage og skole

 
Utlyser bergvarmeprosjekt ved barnehage og skoleBildet Grønli skole i Porsgrunn
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune utlyser konkurranse om etablering av bergvarmepumper (væske/vann) ved Flåtten barnehage og Grønli skole.

Av Bjørn Laberg

Verdien av prosjektene anslås til 4 millioner kroner.

Flåtten barnehage:

Vannbåren oppvarming går per i dag til romoppvarming (gulv/radiator) og til varmebatteri. Maksimalt effektuttak er i senere tid ca 50 kW. Eksisterende el-kjel er 98 kW. Det er 230 V elektrisk anlegg i barnehagen. SD-anlegget er fra EM-systemer (Laugstol).

Grønli skole:

Vannbåren oppvarming går per i dag til romoppvarming (gulv/radiator) og til varmebatteri. Maksimalt effektuttak er i senere tid ca 75 kW. Eksisterende el-kjel er 75 kW. Det er 230 V elektrisk anlegg i skolen. SD-anlegget er fra Pascal.

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Varmepumpe skal også levere energi til forvarming av varmt tappevann. Forvarmingen skal være fra tur varmepumpe med forvarmingstank med spiral og tilbake på tur linje. Det må monteres pumpe for sirkulasjon via forvarmingstanken.

• Eksisterende oljekjel fjernes og deponeres til godkjent mottak for å frigjøre plass til varmepumpe inkl. diverse utstyr. Kuldemediet skal ha GWP-verdi (20 år) lavere enn 150. Det kan leveres flere mindre varmepumper i løsningen, men de skal i så fall ha intern laststyring for jevn fordeling av driftstid.

• Varmepumpe skal tilknyttes byggets SD-anlegg der alle data fra energimålere fremkommer og SCOP kan beregnes. Kommunikasjon mellom SD-anlegg og varmepumpe skal muliggjøre f.eks. drifts- og feilindikering og endring av setpunkt for utgående vanntemperatur.

• Eksisterende el-kjele skal benyttes til spisslast. Det er entreprenørens ansvar å dimensjonere varmepumpen(e) etter ca 80-90 % av oppvarmingsbehovet (romoppvarming inkludert varmebatterier, samt forvarming av tappevann)

• Brønnpark skal etableres i anvist område og med 20 meter gjennomsnittlig avstand mellom brønnene. Effekt- og energiuttak må kunne dokumenteres ved hjelp av termisk responstest (TRT) for å dokumentere at brønnparken er dimensjonert med det nødvendige antall brønner og brønndybder i forhold til effekt-/energibehovet.

Tiltakshaver: Porsgrunn kommune
Tilbudsfrist: 22. mai 2023
Verdi: 4 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår