Utlyser ventilasjonsprosjekt ved Re vgs.

 
Utlyser ventilasjonsprosjekt ved Re vgs.Illustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestfold og Telemark fylkeskommune søker totalentreprenør for prosjektering og levering av komplette ventilasjonsaggregat for Re videregående skole.

Av Bjørn Laberg

Eksisterende aggregat i teknisk rom ved Re vgs. byttes. Dette betjener administrasjonsfløy og verksted. Videre skal det leveres et nytt aggregat i kjeller under bibliotek, som plasseres i eksisterende varmesentral. Dette fordi eksisterende aggregat og kanalnett ikke leverer nok luft. 

Nytt aggregat administrasjonsfløy forutsettes plassert på tak over eksisterende teknisk rom. Nytt aggregat tilkobles eksisterende kanalnett i teknisk rom. Nytt aggregat i kjeller tilkobles kanaler i bunn av eksisterende ventilasjonssjakt. Aggregater er dermed klargjort for fremtidig økning av luftmengder i arealene. Det medtas komplette, funksjonsdyktige aggregater med integrert automatikk som skal tilkobles eksisterende SD anlegg.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Luftbehandlingsaggregatene skal leveres med komplett integrert automatikk som tilkobles til eksisterende SD-anlegg. For å øke energieffektiviteten skal de nye aggregatene leveres med roterende vekslere for gjenvinning av varme. De tilbudte ventilasjonsaggregatene skal ha en maks. SFP-faktor på 2,0 ved eksterntrykkfall på 250 Pa. SFP-kravet gjelder ved full luftmengde. 

NB! Faktisk eksterntrykkfall på anleggene er foreløpig ukjent og må måles før bestilling av aggregat.

• Anleggene skal regulere med en nøyaktighet på min. ±1°C på tilluftstemperatur, samtidig som luftmengden i ventilasjonsaggregatene skal kunne reduseres ned til 30% av maks. luftmengde.

• Kapasitet på eksisterende pumper og røranlegg frem til nye aggregater må sjekkes ut. Videre må kapasitet på sentralt varmeanlegg sjekkes ut i forhold til økt varmebehov til ventilasjonsanlegg, på grunn av økte luftmengder. 

• I tilbudet medtas/forutsettes nye pumper til ventilasjonsbatterier i aggregater som har fått økte luftmengder i forhold til eksisterende. For nyetablerte aggregater medtas komplett nytt røranlegg samt pumper og nødvendig armatur for varmetilførsel til varmebatterier. 

• Varmeforsyning frem til nytt takaggregat må frostsikres med vann/glykol. Nødvendig pumpe, varmeveksler etc. medregnes i tilbudet. Ny varmekurs medregnes fra tilknytning til varmeforsyning i eksisterende ventilasjonsrom, teknisk rom nr 1. Nødvendig tilgjengelig kapasitet må sjekkes ut.

• Det må påregnes diverse omlegging av eksisterende rør i teknisk rom i forbindelse med riving av eksisterende og inntransport av nye aggregater.

Oppdragsgiver: Vestfold og Telemark fylkeskommune
Tilbudsfrist: 9. oktober 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår