Utlyser ventilasjonsprosjekt ved UiT

 
Utlyser ventilasjonsprosjekt ved UiTIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: UiT Norges arktiske universitet i Tromsø søker totalentreprenør til prosjektering og utskiftning av ventilasjonsanlegget i D-fløyen på HSL-bygget.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet omfatter utbytting av ventilasjonsaggregat med tilhørende rørføringer, nye kanaler i alle korridorer med ventil til kontorer og undervisningsrom, samt tilhørende belysning og andre elektrotekniske arbeider og bygningsmessige hjelpearbeider. Kanaler på etasjenivå bygges om og det monteres behovsstyrte spjeld. Det installeres bus-basert romkontrollsystem for styring og overvåking av VAV, samt at det klargjøres for tilkobling av radiatoraktuatorer.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Ventilasjonsaggregat skal være seksjonsbygd for innendørs montasje med en tillufts- og fraluftsdel. Aggregatet skal ha intern automatikk med mulighet for kommunikasjon mot SD via Bacnet IP med alle parametre. 

• Det skal være full inspeksjonsmulighet for alle deler i aggregatet. Aggregatet skal være av dobbel galvanisert plate med isolasjon imellom. For å unngå overføring av vibrasjon til gulv skal aggregatet ha tilfredsstillende vibrasjonsisolering av interne deler og mot bygningen.

• Aggregatet skal ha roterende varmegjenvinner. Årsgjennomsnittlig temperaturvirkningsgrad for varmegjenvinnerne skal være minimum 82 % basert på 80% av nominell luftmengde.

• Byggets varmeanlegg er dimensjonert for 80/60 ˚C. Varmebatterier dimensjoneres for 60/40 ˚C. Shuntkobling, pumpe og påslippsventil sam t røropplegg frem til stengeventiler mot varmeanlegg og nødvendig isolasjon skal inngå. Pumpe og påslippsventil styres av aggregatets automatikk.

Fremdrift:

I planleggingen av arbeidene skal totalentreprenøren legge til grunn at den enkelte korridoren kan være avstengt for brukerne i 3-4 uker totalt. Totalentreprenøren har 3+1 sammenhengende uker per korridor hvor brukerne ikke har tilgang til kontorene. Etter denne tiden skal kontorpersonell flytte tilbake til kontorene. D-fløyen har 5 etasjer inkludert kjeller og ombyggingsarealet er på om lag 3000 kvm.

Ved arbeid i en korridor skal de øvrige korridorene ha normal ventilasjon, med mindre øvrige korridorer har nedetid parallelt. Det forutsettes 3-4 ukers byggetid per fulle etasje i tillegg til 5-6 uker til utskifting av aggregat. Alle arbeider forventes å være ferdigstilt til seines 1 juli 2023. som forutsetter 4 måneders byggetid i kalenderdager.

Tiltakshaver: UiT Norges arktiske universitet
Tilbudsfrist: 16. januar 2023
Verdi: cirka 6 millioner kroner

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår