Yrkes-NM begynner å ta form

 
Yrkes-NM begynner å ta formIllustrasjonsbilde: Daniel Skancke Wold vant Rørlegger-NM under fjoråret Bygg Reis Deg. Rørlegger NM veksler annet hvert år mellom Bygg Reis Deg og WorldSkills Norway. Det betyr at i år skal rørlegger NM arrangeres under WorldSkills Norway sitt Yrkes-NM 2022 i Kristiansand.
Yrkes-NM 2022 arrangeres i Kristiansand 27.-29. september med Agder Fylkeskommune som vertskap. Arrangementet består av både yrkeskonkurranser og utdanningsmesse og forventes å samle 12-15.000 besøkende elever.

Arrangementet begynner å ta form og både organisasjonene som står bak konkurransene og Agder fylkeskommune er godt i gang med planlegginga. Både statsminister Jonas Gard Støre og kunnskapsminister Tonje Brenna har meldt at de kommer til årets mesterskap.

– Foruten å kåre norgesmestere er hovedhensikten med Yrkes-NM å inspirere, motivere og spre kunnskap om yrkesfagene, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway. Norge har et enormt behov for fagutdannede og det er derfor viktig at flere ungdom og foreldre ser hvilke muligheter det ligger i yrkesfaglig utdanning.

Det skal kåres norgesmestere i 19 fag i Kristiansand og for flere av fagene fungerer mesterskapet som uttak til Yrkeslandslaget og EuroSkills (Yrkes-EM) 2023 som arrangeres i Polen.

– Lærlinger og unge fagarbeidere er de beste ambassadørene for sine fag. Ved å kombinere norgesmesterskap og utdanningsmesse på samme sted får besøkende både se Norges beste i aksjon og selv prøve ulike yrkesfag.   Alt ligger til rette for at det skal bli festdager for yrkesfagene i Kristiansand, avslutter Valstad.

Les mer om Yrkes-NM 2022

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår