Grønn nykommer i NoDig-markedet

 
Grønn nykommer i NoDig-markedetBildet: Eco Drilling investerer 11 millioner kroner i denne 80 tonns elektriske kompaktriggen fra Prime Drilling. Boreriggen er nå under oppbygging i Tyskland, og er allerede booket inn for sitt første oppdrag for Ullensaker kommune.
Eco Drilling AS på Dokka er nyeste tilvekst innen NoDig-markedet i Norge. Bak nyetableringen står entreprenørselskapet Brødrene Gudbrandsen AS og tidligere anleggsleder i Steg Entreprenør AS, Roger Trøsviken.

Av Odd Borgestrand

- Sammen har vi en visjon om å kunne bidra i det grønne skiftet, ved å tilby bærekraftige løsninger innenfor NoDig. For å kunne gjøre dette har vi gått til innkjøp av en ny 80 tonns elektrisk kompakt-rigg  fra tyske Prime Drilling. Boreriggen er nå under oppbygging i Tyskland, og er allerede booket inn for sitt første oppdrag for Ullensaker kommune. Kommunen skal fornye VA-ledninger og bygge ny pumpestasjon. Dette er en jobb Brødrene Gudbrandsen har sikret seg, og med Eco Drilling som underentreprenør. Om lag 2 000 meter med VA ledninger skal etableres med elektrisk styrt boring, forteller Roger Trøsviken.

Plass til flere aktører

Han er selskapets daglige leder. I startfasen får han med seg tre medarbeidere, men han kan også lene seg på Brødrene Gubrandsen AS for ulike oppdrag knyttet opp mot NoDig-prosjektene.
Eco Drilling vil kun konsentrere seg om NoDig-oppdrag enten som hovedentreprenør eller underentreprenør, og med hele landet som virksomhetsområde. 
- Jeg mener det er plass til flere aktører i NoDig bransjen, og vi vil i første omgang dekke «mellomsegmentet» med borerigger i størrelsen fra 28 til 100 tonn. Dette er et marked som danske og svenske entreprenører betjener i dag. Vår 80 tonns elektriske kompaktrigg er den første i sitt slag i Skandinavia, og vi har en klar målsetting om å bidra til fossilfrie prosjekter rundt om i landet, sier Trøsviken.

Bildet: - Etter fire år som anleggsleder i Steg Entreprenør var jeg klar for å ta et steg videre, sier Roger Trøsviken, som nå er daglig leder i Eco Drilling AS på Dokka. Her sammen med daglig leder Nils Olav Gudbrandsen  i Brødrene Gudbrandsen AS.

Pådriver for innovasjon

- Vi håper med dette at vi kan være en pådriver for felleskapet innenfor VA bransjen, der søkelys mot NoDig-teknologi og bærekraft er i fokus.Samtidig håper vi at dette vil skape inspirasjon og motivasjon til i større grad å kunne ta i bruk NoDig, da dette er uslåelige metoder hva angår effektivitet, økonomi og miljø, fortsetter han.
-Konservative ledningseiere og konsulenter kan sette en brems på utvikling og benyttelse av NoDig-teknologi. Derfor er det viktig å vise bransjen at det entreprenører  som ønsker å bidra til satsing og utvikling innen VA-sektoren, enten de har lang fartstid eller som oss er nye og framoverlente.
 Selv har jeg erfart at utvikling og satsing sitter langt inne for flere av de etablerte entreprenørene. Vi er faglig motivert og vil veldig gjerne være med  å ta nye steg inn i framtidas løsninger, slik den ferske mulighetsstudien etterlyser.

Tar et steg videre

- Etter fire år som anleggsleder i Steg Entreprenør var jeg klar for å ta et steg videre, sier Trøsviken til SSTT. Som hjemmehørende på Dokka ønsket jeg å etablere min egen arbeidsplass i nærområdet, og føler jeg nå har god nok bakgrunn for å ta dette steget, sier mannen som egentlig er utdannet bilmekaniker med lang fartstid i bilbransjen, der han i flere år var serviceleder. 
Etter noen år i et selskap som spesialiserte seg på tomteutgravinger ble han kjent med NoDig-metodene. Som anleggsleder fikk han ansvar for å ivareta prosjektet fra start til mål i tett dialog med egne medarbeidere og oppdragsgiver. Brødrene Gudbrandsen har vært en sentral samarbeidspartner i mange av prosjektene, og takket ja til videre samarbeid i det nystiftede selskapet, forteller Trøsviken videre. 

Brødrene Gudbrandsen er et velrenommert selskap, basert i Østre Toten kommune, like ved Lena, der Nils Olav Gudbrandsen er daglig leder.  Siden starten for drøye 70 år siden  har  selskapet utviklet seg til å bli en betydelig maskinentreprenør i indre Østlandsområdet med sine 50 medarbeidere.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår