Samarbeid for flere hender i rørbransjen

 
Samarbeid for flere hender i rørbransjenIllustrasjonsbilde: Getty Images
DANMARK: Rørleggerbransjen samarbeider for å sikre rekruttering til yrket. Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne ønsker nå å løse utfordringene i bransjen.

Av Bjørn Laberg

- Rørleggerbedriftene og deres ansatte spiller en nøkkelrolle i den grønne omstillingen når det gjelder å installere energibesparende og miljøvennlige løsninger, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne. Men i Danmark er det generell mangel på fagarbeidere og ikke minst i rørleggerbransjen. Det blir stadig vanskeligere å få grønne dyktige hender og hoder for tiden. Dette hemmer mulighetene for Danmark til å nå våre klimamål, sier administrerende direktør Troels Blicher Danielsen til dagensbyggeri.dk

Fire konkrete initiativ

Derfor må rørleggerbransjen samarbeide for å få flere unge til å bli grønne fagarbeidere, og det støtter Blik- og Rørarbejderforbundet. De to organisasjonene presenterer derfor nå en felles intensjonserklæring med fire konkrete initiativ:

• Kartlegging av lærlinger: Partene vil sette i gang en analyse som tar sikte på å se på hvor installasjonsbransjens lærlinger går når de fullfører utdanningen, samt hvor de som har tatt utdanning i installasjonsbransjen jobber i dag. Analysen er utarbeidet i fellesskap av Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne.

• Mer lokal dialog: Diskusjoner om mangel på arbeidskraft på regionalt nivå mellom partene vil i løpet av 2022 spres over hele landet.

• Bedre merkevarebygging: Partene ønsker å fortsette det løpende samarbeidet om merkevarebygging av bransjens utdanninger og bransjen generelt mht. å tiltrekke seg dyktige og engasjerte unge til bransjeutdanninger.

• Bedre kvaliteten på utdanningen: VVS-energiutdanningen skal kontinuerlig tilpasses slik at lærlingene oppnår den kompetansen som bedriftene etterspør og som kreves av fremtidens grønne og digitale lærlinger.

– Jeg håper at vi med disse nye satsingene og de mange andre satsingene vi har lansert, kan tiltrekke oss enda flere dyktige folk til bransjen. Folk som kan bidra til å bringe den grønne omstillingen til live, sier Henrik W. Petersen, forbundsformann i Blik- og Rørarbeiderforbundet.

KILDE: Dagens Byggeri

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår