Hvem vinner Siva-prisen 2023?

 
Hvem vinner Siva-prisen 2023?Bildet: Renasys har utviklet en unik, patentert filtreringsløsning for avløpsvann som eliminerer bruk av kjemikalier. Foto: Sunnfjord kommune
Siva (Selskapet for industrivekst) inviterer nå til å stemme frem vinneren av Siva-prisen 2023. Fem finalekandidater er nå plukket ut.

Vinneren blir kåret 1. juni med utdeling fra næringsminister Jan Christian Vestre.

Norge har vært gjennom en periode med uvante utfordringer som i stor grad har påvirket det norske samfunnet generelt, og norsk næringsliv spesielt. Siva-prisen 2023 er ment å løfte frem miljøer og virksomheter i Siva-strukturen som har bidratt til å bygge nye eller forsterke eksisterende verdikjeder. 

Alle kan bli med å stemme frem sin favoritt innen onsdag 24. mai kl. 15.00.
(Du kan bare stemme en gang)

Dette er de fem finalistene til årets Siva-pris:

Finalist 1: OmTRE AS, Noresund

OmTRE vil gjøre det enkelt og naturlig å velge brukt trevirke i nye anvendelser.

OmTRE skal bidra til å gjøre Norge verdensledende innen ombruk av tre i bygg og konstruksjon. I Grønn plattform-prosjektet SirkTRE samler OmTRE 29 partnere fra hele byggenæringens verdikjede med mål om å etablere den helsirkulære verdikjeden for tre. OmTRE bidrar til utvikling av kunnskap og produkter med høy eksportverdi, ikke minst når det gjelder å sikre at de regulatoriske forholdene stimulerer til bærekraftig ombruk. Dette kan bli førende for arbeid som skal gjennomføres også på EU nivå.

Til avstemming https://siva.no/siva-prisen/avstemning/omtre-as-noresund/ 

Finalist 2: Renasys AS, Førde

Renasys har utviklet en unik, patentert filtreringsløsning for avløpsvann som eliminerer bruk av kjemikalier. 

Renasys’ renseteknologi fjerner 99 prosent av alle partikler over 5 mikrometer uten bruk av kjemikalier. Restproduktet kan brukes til energiproduksjon, gjødsel og jordforbedring. Teknologien forenkler eksisterende verdikjeder, bidrar til økt kapasitet og gjør det enklere og billigere å utvide dagens renseanlegg og å etablere nye. Renasys arbeider med implementering av teknologien i to verdikjeder: i) Avkarbonisering av avløpsvannsektoren ved å fjerne organisk materiale og ii) Landbasert oppdrett med økt gjenbruk av vann.

Til avstemming https://siva.no/siva-prisen/avstemning/renasys-as-forde/

Finalist 3: Looping AS, Oslo

Looping utvikler miljøvennlig transportemballasje og leverer gjenbruk som tjeneste.

Looping produserer og utvikler gjenbrukbar transportemballasje for bygg og anleggsbransjen. Selskapets første produktserie Modulcover™ er tilpasset modulmarkedet med et gjenbrukbart beskyttelsesdekke for entreprenørmoduler, bomoduler og stålmoduler. Produktserien har satt en ny bransjestandard for hvordan man emballerer brakker under transport, og har bidratt til å fase ut bruk av engangsplast. Looping leverer emballasje til aktører i store deler av Nord-Europa.

Til avstemming https://siva.no/siva-prisen/avstemning/looping-as/

Finalist 4: CTM Lyng AS, Vanvikan

CTM Lyng er Norges fremste produsent av sikkerhetsprodukter til hjemmet, velferdsteknologi, energiøkonomisering, samt lys og varmestyring.

CTM Lyng jobber aktivt for å redusere direkte og indirekte miljøpåvirkning, både ved å utvikle kortest mulige verdikjeder (bruk av lokale underleverandører) og fokus på optimal distribusjon av frakt både fra underleverandører og til grossist og sluttkunde. I tillegg har bedriften utviklet nye produkter basert på gjenvinnbare materialer. CTM Lyng eksporterer til flere europeiske land og har mer enn doblet sin eksport fra 2020 til 2022.

Til avstemming https://siva.no/siva-prisen/avstemning/ctm-lyng-as/

Finalist 5: Kvist Solutions AS, Oslo

Kvist leverer programvare som gjør det enkelt for bedrifter å gjennomføre miljøsertifisering i bygg.

Kvists programvare gjør det enkelt å planlegge, gjennomføre og forvalte miljøsertifikater for bygg og eiendom. Dette gjør det billig og enkelt å øke et byggs miljøambisjoner i hele verdikjeden – fra snekkeren til eiendomsutvikleren. Videre bidrar dette til å øke miljøprestasjonene til nye og eksisterende bygg, i en bransje som står for 40 prosent av verdens utslipp. Kvist har allerede, et halvt år etter lansering i Norge, solgt til en av Europas største entreprenører.

Til avstemming https://siva.no/siva-prisen/avstemning/kvist-solutions-as/

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår